Pronađena olupina Antonova koji se srušio na Kamčatki

U toku je potraga za ruskim putničkim avion Antonov An-26 sa 29 putnika i članova posade koji je nestao sa radara iznad Kamčatke.

Datum / Date: 06.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

NAJNOVIJA VEST /// Ruske vlasti su potvrdile pronalazak olupine na mestu nesreće putničkog aviona Antonov An-26 koji se srušio nedaleko od naselja Palana na poluostrvu Kamčatka.

Mesto nesreće je locirano na oko pet kilometara zapadno od aerodroma u Palani na koji je trebalo da sleti. Prema prvim i još uvek nepotvrđenim informacijama, avion se srušio na stene uz samu obalu Ohotskog mora.

U nesreći nema preživelih. Na letu regionalne aviokompanije Petropavlovsk-Kamčatski (Petropavlovsk-Kamchatsky Air Enterprise) se nalazilo 22 putnika i šest članova posade. Ove informacije su još uvek nezvanične i tačan broj stradalih osoba još nije potvrđen. Ali je navedeno da je na letu bila i šefica lokalnih vlasti u Palani Olga Mokireva.

Prema informacijama sa sajta Avherald avion koji se srušio kod Palane je Antonov An-26, registarskih oznaka RA-26085. Leteo je na liniji PTK251 iz Petropavlovska-Kamčatskog (PKC) do aerodroma u Palani. Nema informacija o vremenskim prilikama u trenutku nesreće, ali ruske vlasti kažu da je tada bila veoma niska oblačnost i da je vidljivost bila izuzetno smanjena.

Prvi snimci helikoptera za potragu za avionom pokazuju mesto nesreće i na njima se vidi da je avion udario u sam vrh oštrog i visokog klifa iznad Ohotskog mora. Ne postoje zabeleške da je posada aviona proglasila vanrednu situaciju.

Naslovna fotografija: Ilustrativna. Prikazuje sličan avion iz flote iste aviokompanije / Foto: Dmitriy Pichugin / Wikimedia

Mapa: Geopgraphica / Kartografska osnova: Maps Stamen

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije