Air Serbia: Jirži Marek imenovan za novog generalnog direktora

Nakon odlaska Dankana Nejsmita, upravni odbor avio-kompanije Air Serbia imenovao Jiržija Mareka za novog generalnog direktora.

Datum / Date: 24.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je Dankan Nejsmit, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora, odlučio da se povuče iz ličnih razloga i da će karijeru nastaviti na novoj poziciji u drugoj avio-kompaniji.

Jirži Marek, koji je u avio-kompaniji trenutno direktor za komercijalu i strategiju, biće imenovan za novog generalnog direktora 1. januara 2022. godine.

Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avio-industriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više avio-kompanija.

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Dankan Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Jiržiju Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

Branislav Pejčić, predsednik Nadzornog odbora Air Serbije, rekao je: „U ime Nadzornog odbora, lično se zahvaljujem Dankanu Nejsmitu, koji je kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast Air Serbije u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije COVID-19. Posebno bih istakao njegovu posvećenost, trud i vođstvo tokom aktuelne pandemije, upravljajući Air Serbijom u turbulentnim vremenima, koja su bez presedana“.

Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine. Air Serbia je od tada kontinuirano nadmašivala prosečne rezultate u vazduhoplovnoj industriji tokom pandemije i brzo reagovala na prilike na tržištu. On je iskusan lider i ima puno poverenje Odbora da rukovodi kompanijom tokom faze oporavka i razvoja, navedeno je u saopštenju avio-kompanije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije