Srpski turisti bi mogli da ostanu zaglavljeni na Zanzibaru

Otkazani letovi iz UAE do četiri afričke zemlje, srpski turisti na Zanzibaru mogli bi imati problem da se vrate kući.

Datum / Date: 24.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pixabay

Ujedinjeni Arapski Emirati su uveli zabranu letova do četiri afričke zemlje zbog izuzetno velikog broja putnika sa ovih destinacija koji su dolazili zaraženi novim sojem koronavirusa, omikronom.

Kako smo upravo saznali, otkazani su letovi do Tanzanije, Kenije, Etiopije i Nigerije i to počev od nedelje, 25. decembra. Predviđeno je da zabrana letova traje sedam dana, uz mogućnost da bude produžena.

Predstavništvo avio-kompanije flydubai u Beogradu je obavestilo javnost da se obustavljaju letovi ove kompanije od Dubaija do Zanzibara (Tanzanija), što je inače jedna od najpopularnijih turističkih destinacija za srpske putnike.

Iz jedne od domaćih turističkih agencija koje organizovano šalju turiste iz Srbije na Zanzibar saznali smo da je trenutno na ovoj destinaciji između 500 i 600 srpskih državljana koji su tamo otputovali u sklopu aranžmana nekoliko naših agencija kao i individualno.

„Jedna grupa naših turista se vraća danas, ranije nego što je planirano, kako bi izbegli zabranu letova koja počinje od sutra, dok će se drugi vratiti drugim avio-kompanijama koje još uvek nisu otkazale letove iz Tanzanije, poput Qatar Airways-a“.

Iz agencije ne očekuju probleme pošto osim UAE druge države nisu (još uvek) uvele zabranu letova, mada su mnoge zemlje uključujući i SAD još pre dve nedelje izdale preporuke da se ne putuje u pomenute afričke zemlje.

Juče, 23. decembar, su u Srbiji registrovani prvi slučajevi zaraze omikron sojem koronavirusa kod porodice koja se upravo vratila iz Bocvane.

Flydubai je saopštio da je omogućio punu refundaciju ili besplatnu zamenu datuma polaska za sve rezervacije za Zanzibar.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije