Air Serbia najavila direktnu liniju do Čikaga

Air Serbia počev od aprila 2023. uspostavlja redovnu liniju Beograd - Čikago.

Datum / Date: 19.07.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pixabay

Air Serbia nastavlja da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i počev od aprila 2023. godine uspostaviće direktne letove između Beograda i Čikaga (Chicago O’Hare Airport – ORD).

Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži Air Serbije posle Njujorka (JFK), a planirano je da srpska nacionalna avio-kompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

Zbog povećane potražnje letova između Beograda i Njujorka, Air Serbia će od predstojeće zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa uobičajena dva na tri leta nedeljno. Srpska nacionalna avio-kompanija saobraćaće između ta dva grada svakog utorka, četvrtka i nedelje.

„Dodavanje još jednog leta nedeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Air Serbije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti. Pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja. Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do daljih tačaka“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350 hiljada stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Air Serbije.

Čikago sa 2,75 miliona stanovnika u samom gradu i 9,62 miliona u širem gradskom području predstavlja najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najnaseljeniji grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. Smešten je na obali jezera Mičigen i predstavlja važan međunarodni finansijski, kulturni, trgovinski, industrijski, obrazovni, tehnološki, komunikacioni i saobraćajni centar, koji je 2019. godine posetilo 60 miliona turista.

Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Hare (ORD) jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Air Serbia je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383,324 putnika na liniji Beograd – Njujork.

Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Air Serbije, Airbus A330 koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Foto: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije