Air Serbia počela sa direktnim letovima od Beograda do Katanije

Air Serbia će tokom letnje sezone dva puta nedeljno saobraćati između Beograda i Katanije

Datum / Date: 14.04.2023.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Foto: Air Serbia

Letom JU538, danas u 13:25 časova, Air Serbia je uspostavila direktne letove između Beograda i Katanije.

Nacionalna avio-kompanija će tokom letnje sezone, svakog ponedeljka i petka, saobraćati do međunarodnog aerodroma Katanija – Fontanarosa (Aeroporto Internazionale Vincenzo Bellini di Catania – Fontanarosa) koji se nalazi 4,3 km jugozapadno od grada.

„Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Naša kompanija u redovnom saobraćaju leti do Rima, Bolonje, Milana, Venecije, Barija i Trsta, a danas je pokrenuta i sezonska linija do Katanije. U narednom periodu, svoje prisustvo u Italiji proširićemo dodavanjem još tri grada u našu rastuću mrežu destinacija. Direktni letovi do Katanije omogućiće putnicima da udobnije i brže stignu do najvećeg ostrva Mediterana, čuvenog po jedinstvenoj kulturi, blizini najlepših evropskih plaža, tradiciji i životnom stilu lokalnog stanovništva“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Air Serbije.

Katanija je kosmopolitski, bujan i eklektičan grad, koji krase brojni kulturno-istorijski spomenici, prelepe plaže i rezervat prirode. Katanijska Palazzo Biscari opisana je u delima Getea, delove grada UNESCO je proglasio svetskom baštinom, a ispod grada i danas su Ahilejeve terme, Rimski amfiteatar i kupalište gladijatora. Turiste iz celog sveta privlači i planina Etna, odnosno najviši aktivni vulkan u Evropi.

Uvođenjem direktne linije, Air Serbia putnicima pruža mogućnost odlične povezanosti od Katanije, preko Beograda do Pariza, Stokholma, Diseldorfa, Istanbula, Liona, Ciriha, Berlina, Amsterdama, Osla, Tivta, Praga, Zagreba, Podgorice, Beča, Štutgarta, Hanovera, Kopenhagena, Ljubljane i drugih gradova u svojoj mreži.

Foto: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije