Air Serbia nastavlja sa čarter letovima i posle oktobra

Air Serbia obavila veliki broj letova ka letovalištima u Turskoj i Egiptu i najavljuje nastavak i posle oktobra.

Datum / Date: 30.09.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, obavila je ukupno 224 čarter leta do destinacija u Turskoj i Egiptu od 5. jula, kada je realizovan prvi let do Antalije, do danas. Ka Turskoj su do sada obavljena ukupno 144 leta, a ka popularnim destinacijama na Crvenom moru 80 letova. Čarter saobraćaj ka Egiptu uspostavljen je 4. avgusta, kada je avion Air Serbije poleteo za Hurgadu. Trenutno je u planu da se do turskih letovališta na Mediteranu leti do kraja oktobra, dok će se ka Egiptu, zbog dužeg trajanja sezone, letovi obavljati i posle oktobra.

Imajući u vidu pandemiju korona virusa i prognoze koje nisu ostavljale prostora za optimizam na početku letnje sezone, možemo reći da smo ipak prilično zadovoljni postignutim rezultatima. Veliku zahvalnost dugujemo i našim partnerima, turističkim agencijama, uz čiju pomoć i saradnju organizujemo čarter letove i omogućavamo putnicima da i tokom ovih izazovnih okolnosti otputuju na zasluženi odmor,“  izjavio je Boško Rupić, viši menadžer agentske i korporativne prodaje u Air Serbiji.

Rupić je dodao da „često čujemo ljude da kažu da smo u ovome svi zajedno, a rad sa našim partnerima upravo pokazuje da bliska saradnja može doneti dodatnu vrednost pre svega našim putnicima, a ujedno i celokupnoj našoj turističkoj industriji“.

Nacionalni avio-prevoznik je do sada obavio 124 leta do Antalije i 20 letova do Bodruma, dok je od ukupnog broja letova ka Egiptu 76 bilo ka Hurgadi, a četiri ka Šarm el Šeiku. Letovi se obavljaju avionima Airbus A319 i Boeing B737 sa po 144 sedišta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije