Lufthansa otkazala let od Minhena do Beograda tokom zime

Početna|VESTI|Srbija i region|Lufthansa otkazala let od Minhena do Beograda tokom zime

Lufthansa otkazala let od Minhena do Beograda tokom zime

Lufthansa prekinula sa letovima od Minhena do Beograda i suspendovala ovu liniju sve do marta naredne godine.

Aviokompanije Lufthansa Grupe najavile su redukovani zimski red letenja. Sve kompanije unutar ove grupacije, Lufthansa (LH), Austrian (OS), SWISS (LX), Brussels Airlines (SN) i Eurowings (EW) će obavljati manji broj letova i leteće do manjeg broja destinacija.

Prema tom redu letenja, koji stupa na snagu poslednje nedelje u oktobru i traje do poslednje nedelje u martu, neće biti linije Minhen – Beograd aviokompanije Lufthansa. Lufthansa je obnovila letove ka Minhenu 23. juna sa tri leta nedeljno. Kasnije tokom naredna broj letova se kretao od tri do pet nedeljno, a letovi su obustavljeni od 13. septembra.

Ova linija će biti suspendovana sve do marta 2021. i do početka letnjeg saobraćaja. Druge linije aviokompanija iz ove grupe će se odvijati, ali je red letenja podložan promenama u zavisnosti od situacije sa pandemijom koronavirusa i sa restriktivnim merama. Ka Beogradu će leteti Austrian na liniji iz Beča, SWISS na liniji iz Ciriha i Lufthansa na liniji iz Frankfurta.

U obaveštenju koje je Lufthansa Grupa poslala putnicima navodi se da je na tržištu ponovo prusutan pad tražnje u međunarodnom saobraćaju. Izuzetno je teško predvideti tržište u ovom trenutku tako da aviokompanije ne mogu da uspostave stabilan red letenja.