Lufthansa otkazala let od Minhena do Beograda tokom zime

Lufthansa prekinula sa letovima od Minhena do Beograda i suspendovala ovu liniju sve do marta naredne godine.

Datum / Date: 29.09.2020.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanije Lufthansa Grupe najavile su redukovani zimski red letenja. Sve kompanije unutar ove grupacije, Lufthansa (LH), Austrian (OS), SWISS (LX), Brussels Airlines (SN) i Eurowings (EW) će obavljati manji broj letova i leteće do manjeg broja destinacija.

Prema tom redu letenja, koji stupa na snagu poslednje nedelje u oktobru i traje do poslednje nedelje u martu, neće biti linije Minhen – Beograd aviokompanije Lufthansa. Lufthansa je obnovila letove ka Minhenu 23. juna sa tri leta nedeljno. Kasnije tokom naredna broj letova se kretao od tri do pet nedeljno, a letovi su obustavljeni od 13. septembra.

Ova linija će biti suspendovana sve do marta 2021. i do početka letnjeg saobraćaja. Druge linije aviokompanija iz ove grupe će se odvijati, ali je red letenja podložan promenama u zavisnosti od situacije sa pandemijom koronavirusa i sa restriktivnim merama. Ka Beogradu će leteti Austrian na liniji iz Beča, SWISS na liniji iz Ciriha i Lufthansa na liniji iz Frankfurta.

U obaveštenju koje je Lufthansa Grupa poslala putnicima navodi se da je na tržištu ponovo prusutan pad tražnje u međunarodnom saobraćaju. Izuzetno je teško predvideti tržište u ovom trenutku tako da aviokompanije ne mogu da uspostave stabilan red letenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije