Air Serbia objavila dobre rezultate i više putnika u februaru

Air Serbia je u februaru prevezla 78 odsto više putnika u odnosu na isti mesec u 2021.

Datum / Date: 08.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia nastavlja da beleži snažan rast broja putnika i u drugom mesecu 2022. godine. Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije je u februaru prevezla ukupno 80.122 putnika, što predstavlja uvećanje od čak 78 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, kada je prevezeno 44.963 putnika.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je i u januaru zabeležio dobre rezultate, prevezavši više od 90 hiljada putnika, za čak 71 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine.

„Raduje me što nastavljamo trend rasta broja putnika, iako februar tradicionalno predstavlja najslabiji mesec u avio-industriji. Ostvareni rezultati pokazuju da smo donosili prave odluke i da je naša strategija dobro postavljena. Idemo u susret novim prilikama za dalju ekspanziju – radujemo se letnjoj sezoni koja počinje 31. marta i brojnim novim destinacijama koje nas očekuju već od aprila i juna“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Uprkos snažnom uticaju pandemije korona virusa na ograničenja u avio-saobraćaju i putovanjima, Air Serbia je tokom prethodne godine prevezla 1.586.665 putnika, za čak 83 odsto više nego tokom 2020. godine. Istovremeno, realizovano je za 39 odsto više saobraćaja u odnosu na 2020. godinu, uz prosečnu popunjenost putničke kabine na letovima od 64 odsto.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije