Air Serbia objavila operativne rezultate za prvu polovinu godine

U prvoj polovni 2017. Air Serbia je prevezla 1,12 miliona putnika što je za tri posto više nego prethodne godine.

Datum / Date: 24.07.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Igor Salinger, Aermedia

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, danas je objavila operativne rezultate za prvu polovinu 2017. godine, sa porastom u svim ključnim operativnim pokazateljima u odnosu na prošlu godinu.

U prvoj polovini ove godine prevezeno je 1,12 miliona putnika što predstavlja povećanje od 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine kada je prevezeno 1,08 miliona putnika.

Kapacitet mreže za prevoz putnika Air Serbija, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 1,93 milijarde.

Prosečna iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto je za tri procentna poena više u odnosu na prošlu godinu, a u saopštenju Air Serbia posebno ističe drugi kvartal u kome je popunjenost dostigla 73,3 posto.

Veoma značajan kargo saobraćaj je takođe zabeležio ogromno povećanje, od čak 54,6 odsto, sa 2.988 tona robe i pošte. U saopštenju Air Serbije ističe se i da je 88,78 aviona ove kompanija sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, koji je njena matična luka, polazilo na vreme.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbije je povodom objavljivanja operatinih rezultata izjavio: „Naš operativni učinak u prvom polugodištu bio je značajan u svim aspektima, sa porastom broja putnika i kargo prevoza u odnosu na prošlu godinu. Nastavili smo da uvodimo nove proizvode i usluge tokom ovog perioda tako što smo u našu flotu uskotrupnih Airbus aviona ugradili nova sedišta i poboljšali naše sisteme za prodaju, ukrcavanje i prijavljivanje na let (check-in) zahvaljujući Sabre platformi. Ove promene osmišljene su da osnaže poslovanje u vrlo konkurentnom okruženju. Nedavno smo proslavili 90. godišnjicu naše avio-kompanije i ponosni smo što rastemo i osnažujemo našu poziciju kao omiljena aviokompanija u Jugoistočnoj Evropi.“

(Izvor: Air Serbia, Foto: Igor Salinger, Aermedia)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije