Air Serbia ostavila putnike na aerodromu u Barseloni preko 24 sata

Let Air Serbije iz Barselone za Beograd otkazan zbog lošeg vremena, a putnici ostavljeni da provedu na aerodromu više od 24 sata.

Datum / Date: 23.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Anna Zvereva / Wikimedia

Aviokompanija Air Serbia je otkazala let JU 585 iz Barselone za Beograd, koji je trebalo da bude obavljen uveče u utorak, 22. oktobra. Kako je ova kompanija objavila na svom Twitter nalogu let je otkazan zbog loših vremenskih uslova.

Iako je sinoć u Barseloni bilo loše vreme, većina letova sa ovog aerodroma je obavljena, ali ne i let Air Serbije. Jedan od putnika sa ovog leta , Peter Hall, je na svom twitter nalogu napisao „na putu za Beograd, ali zaglavljeni na pisti na aerodromu u Barseloni već pet sati zbog oluje. A koje je rešenje Air Serbije? Da nam daju grisine“.

Kako Aviatica nezvanično saznaje, putnici Air Serbije su bili u avionu najmanje pet časova, pre nego što su pušteni nazad u terminal. Let je prema redu letenja bio planiran za 20.25. Aviatica je rano jutros uputila pitanje PR službi aviokompanije Air Serbia o ovom događaju, ali do objavljivanja ovog teksta nije nam stigao nikakav odgovor. Iz kompanije su, međutim, odgovorili na kritiku preko Twittera, koju je Tamara Stokić objavila, a u kojoj ih pita gde su im putnici iz Barselone.

U odgovoru Air Serbije se navodi da je „za putnike obezbeđeno osveženje i hotelski smeštaj“, međutim prema našim nezvaničnim saznanjima, putnici jesu dobili vaučere za osveženje i hranu ali ne i hotelski smeštaj, na šta je kompanija obavazna prema Pravilniku o postupanju u slučajevima otkazivanja letova.

„Činimo sve da minimiziramo eventualne neprijatnosti i da preusmerimo na alternativne letove one koji su izgubili svoje konekcije. Za više informacija, molimo vas da pozovete naš Kontakt centar“, kaže se u jedinom oglašavanju Air Serbije povodom ovog događaja u Barseloni, koje je preko Twittera upućeno putnicima i javnosti danas, 23. oktobra oko 13 časova što je više od 15 časova od kada je let trebalo da bude obavljen.

Kako saznajemo, putnici su i dalje na aerodromu u Barseloni, bar oni koji nisu preusmereni na druge letove i trebalo bi da se vrate za Beograd tek noćas oko 23 časa. Iako je njihov povratak bio prvobitno planiran za danas u 17.50, let koji je dobio oznaku JU2585 je pomeren za kasno večeras.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije