Air Serbia ostvarila najbolji rezultat od izbijanja pandemije

Sve veći broj putnika, pojačavanje linija i nova partnerstva, obeležili su poslovanje Air Serbije u poslednjih mesec dana.

Datum / Date: 13.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia je u junu prevezla 170.413 putnika što je najveći mesečni broj putnika još od decembra 2019.

Srpski nacionalni avio prevoznik je u junu povećao svoj tržišni udeo na Aerodromu Nikola Tesla prevezavši 54,1 odsto putnika koji su tog meseca koristili aerodrom u Beogradu. Junski rezultat predstavlja povećanje za 68 odsto u odnosu na maj.

Od 38 destinacija do kojih je Air Serbia letela tokom juna, najpopularnije su bile Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

“Rezultat koji smo ostvarili u junu predstavlja posledicu strateškog planiranja, efikasnog prepoznavanja poslovnih prilika i brzog reagovanja na promene na tržištu. Drago nam je što se situacija polako razvija u pozitivnom smeru i što je tražnja za avio-prevozom u konstantnom porastu. Kao regionalni lider, ostajemo posvećeni intenziviranju obima saobraćaja gde god je to moguće, kako bismo nastavili da obezbeđujemo snažnu povezanost između gradova u regionu, Evropi, ali i celom svetu”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbiji.

Povećava se broj letova

Zbog pojačane tražnje Air Serbia će u periodu od 13. jula do 29. septembra povećati broj letova do Amsterdama, Stokholma, Osla i Beča.

Dodavanjem jednog nedeljnog leta utorkom, broj letova do Osla će se u periodu od 13. jula do 17. avgusta kretati i do četiri nedeljno. Uz najavljene izmene, putnicima će na raspolaganju biti 1.728 dodatnih sedišta na letovima do norveške prestonice – destinacije koja je veoma brzo nakon uvođenja u julu 2020. godine, uprkos pandemiji, postala jedna od najpopularnijih u mreži Air Serbije.

Uvođenjem 12 povratnih letova do Amsterdama u periodu od 14. jula do 29. septembra, Air Serbia će putnicima ponuditi 3.456 dodatnih sedišta na toj ruti. Uz planirano intenziviranje saobraćaja, srpski nacionalni avio-prevoznik će obavljati i do šest nedeljnih letova do glavnog grada Holandije.

Na liniji između Beograda i Stokholma uvedeno je šest dodatnih povratnih letova u periodu od 15. jula do 19. avgusta, čime je obezbeđeno dodatnih 1.728 sedišta. U navedenom periodu Air Serbia će ka glavnom i najvećem gradu Švedske saobraćati i do četiri puta nedeljno.

U periodu od 17. jula do 25. septembra, uvođenjem 11 dodatnih letova, odnosno 3.168 dodatnih sedišta, Air Serbia će do Beča saobraćati i do sedam puta nedeljno.

Proširena kod-šer saradnja sa Turkish Airlines-om

Air Serbia, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkiš erlajnz, nacionalna avio-kompanija Turske, proširili su postojeći kod-šer ugovor, postavljanjem oznake za let (marketing koda) na dodatne destinacije u okviru saobraćajnih mreža partnera.

Dva avio-prevoznika trenutno imaju sopstvenu oznaku za let na letovima drugog partnera na relaciji Beograd-Istanbul. Unapređenjem partnerstva, Air Serbia će svoj marketing kod postaviti na letove Turkiš erlajnza za Odesu, Kijev, Kairo, Aman i Tel Aviv preko Istanbula, kao i na lokalne letove ka destinacijama u Turskoj, kao što su Izmir, Antalija, Bodrum, Ankara, Gazipaša, Adana, Dalaman, Gaziantep, Kajseri, Konija i Trabzon. Turkish Airlines će svoj marketing kod dodati na letove Air Serbije za Banjaluku i Tivat preko Beograda.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije