Qatar Airways ponovo uspostavio letove do Puketa

Objavljeno: 13. 7. 2021.

Qatar Airways je 01. jula 2021. ponovo uspostavio letove do Puketa, pošto se tajlandsko ostrvo za odmor ponovo otvorilo za potpuno vakcinisane međunarodne turiste. Ovo predstavlja značajnu prekretnicu u oporavku međunarodnih putovanja, jer će ova aviokompanija leteti četiri puta nedeljno između Dohe i Puketa avionom Airbus A350, koji ima 36 mesta u biznis i 247 mesta u ekonomskoj klasi. Pored svojih 12 nedeljnih letova za Bangkok, aviokompanija će obavljati i ukupno 16 nedeljnih letova do Tajlanda.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije
Još kratkih vesti
Qatar Airways je saopštio da je prva međunarodna avio-kompanija koja je ponovo uspostavila redovan avio-saobraćaj sa Maldivima. Prvi avion ove kompanije posle višemesečne pauze je poleteo od Dohe ka Maleu 15. jula. Putnicima iz Beograda je omogućena veza sa Maldivima tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom.
Qatar Airways je 11. januara 2021. ponovo uspostavio letove ka Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, i na ovoj ruti će saobraćati svakodnevno. Let sa oznakom QR 1164 je sa međunarodnog aerodroma Hamad u Dohi (DOH) poleteo ka aerodromu King Khalid u Rijadu (RUH) u 13.45 po lokalnom vremenu i bezbedno sleteo u 15.10. Tip aviona koji je saobraćao na ovoj liniji je Airbus A350. Tokom ove nedelje biće uspostavljeni i letovi ka još dve destinacije u Saudijskoj Arabiji - Džedi od 15. januara i Damamu od 16. januara.

Qatar Airways uvodi direktnu liniju od Dohe do Gaborona, glavnog grada Bocvane. Prvi letovi su planirani za 27. oktobra 2019. Na ovoj liniji leteće avion Airbus A350-900 sa 36 mesta u biznis klasi i 247 mesta u ekonomskoj klasi. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno.

Emirates je dobio pravo pete slobode da uvede redovnu putničku liniju Dubai - Barselona - Meksiko Siti.  Letovi će biti svakodnevni, ali tačan datum početka saobraćaja još nije poznat. To će biti prva direktna veza dva grada i prva veza Meksiko Sitija sa Bliskim istokom. Na ovoj liniji leteće avion Boeing 777. Let će trajati 14 i po časova.
Flydubai je saopštio da od 17. decembra uspostavlja redovnu liniju između Dubaija (DXB) i Groznog (GRV), glavnog grada Čečenske Republike u Ruskoj Federaciji. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno.

273