Air Serbia osvojila ATW nagradu

Čuveni Air Transport World (ATW) dodeliće u martu nagrade izabrabanim avio-kompanijama, a među njima je i Air Serbia.

Datum / Date: 25.01.2017.

Autor / Author: Aviatica

Jedan od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih vazduhoplovnih medija na svetu Air Transport World, koji tradicionalno već preko 40 godina dodeljuje godišnje nagrade najboljima u avio-industriji, ove godine za laureata jedne od kategorija izabrao je Air Serbiju.

Kako je saopštila naša nacionalna avio-kompanija nagrada je osvojena u kategoriji „Airline Market Leader“, a zvanično će biti dodeljena na ceremoniji u Njujorku koja će biti održana krajem marta.

ATW nagrade se dodeljuju u nekoliko kategorija među kojima su i za najbolju avio-kompaniju, najboljeg lidera avio-kompanije, najbolju uslugu tokom leta. Tu su i nagrade za ekološku avio-kompaniju ili za najveće tehnološko dostignuće. O dobitnicima nagrada odlučuje uredništvo ATW-a koje čini stručan i veoma iskusan novinarski tim predvođen Karen Voker.

„Priča o Air Serbiji je upečatljiva, posebno zbog prošlogodišnjeg pokretanja direktnih letova za Njujork“, rekla je Voker. Ona je naglasila da je novom linijom oživljena stara veza i da je na taj način udahnut novi život tržištu koje je više od dve decenije bilo zamrlo“.

Za Daneta Kondića, generalnog direktora Air Serbije „linija ka Njujorku je bila jedan od glavnih ciljeva od prvog dana, a ova nagrada predstavlja priznanje za posvećenost zaposlenih u Air Serbiji kako bi se ovaj cilj ostvario“.

Podsećamo, linija za Njujork je uspostavljena 23. juna sa planiranih pet nedeljnih letova, iznajmljenim avionom Airbus A330 od Etihad Airways-a. Preko zime linija je smanjena na tri nedeljna leta, a takav će raspored ostati sve do udarne letnje sezone koja počinje krajem juna. Na ovoj liniji je u nešto više od šest meseci prošle godine letelo preko 40.000 putnika u oba smera.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije