James Hogan odlazi iz Etihada

Glasine o odlasku Hogana iz Etihada su danas i zvanično potvrđene. U ovoj kompaniji su najavili njegov odlazak.

Datum / Date: 24.01.2017.

Autor / Author: Aviatica

James Hogan, Foto: Huffingron Post

Etihad Aviation Group (EAG) je najavio odlazak Džejms Hogana (James Hogan) sa mesta predsednika i generalnog direktora (PCEO) u drugoj polovini ove godine. Ovim saopštenjem potvrđene su glasine o Hoganovom odlasku koje su bile pojačane krajem prošle godine.

Etihad Aviation Group predstavlja nedavno osnovnanu kompaniju od strane Etihad Airways-a (EY, Abu Dabi) koja ima za cilj da objedini aktivnosti u svim avio-prevoznicima u kojima Etihad Airways ima vlasničkog udela. Osim matične kompanije tu spadaju i Air Berlin, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia, Air Seychelles ali i Air Serbia, naša nacionalna avio-kompanija koja je od oktobra 2013. u partnerskom vlasništvu Vlade Srbije i Etihad-a.

Prema glasinama koje su plasirali italijanski mediji u decembru prošle godine, a odmah potom preneli svi najvažniji ekonomski mediji poput Reuters-a, Bloomberga ili Forbes-a, Hoganu su pokazana vrata zbog nezadovoljstva vlasnika rezultatima akvizicije propalih avio-prevoznika, za koje se kaže da su zbirno ostvarili gubitak od oko 2,5 milijardi dolara.

U današnjem saopštenju EAG se zahvaljuje Hoganu na dosadašnjem učinku i posebno se ističe njegova uloga u stvaranju globalno jake avio-grupacije sa 120 aviona i 120 miliona putnika, a sve je počelo od malog regionalnog avio-prevoznika sa 20-tak aviona.

Džejms Hogan ističe povodom svog odlaska da je „izuzetno ponosan“ na ostvarene rezultate.

Uprkos ovim izjavama rezultati nisu nimalo sjajni pa je njegova ekselencija Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, predsednik upravnog odbroa Etihad Aviation Grupe, odmah najavio promene. Nije bio precizan ali je rekao kako „moramo obezbediti kompaniju odgovarajuće veličine i formata“. On želi da se avio-prevoznici u kojima Etihad ima vlasnički udeo „prilagode“ kako bi dosadašnja strategija razvoja mogla biti očuvana.

U saopštenju se navodi i da će se Hogan nakon odlaska iz Etihad-a priključiti jednog investicionoj kompaniji zajedno sa Džejmsom Rignijem (James Rigney), koji je u Etihadu bio na poziciji finansijskog direktora (CFO). Obe pozicije ostaju upražnjene i Etihad počinje potragu za personalnim rešenjima kojima će ova dvojica biti zamenjena.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije