Air Serbia počela da leti za Oslo

Srpski nacionalni avio-prevoznik, Air Serbia, obavila je 16. jula 2020. svoj prvi let za Oslo, najnoviju skandinavsku destinaciju.

Datum / Date: 16.07.2020.

Autor / Author: Saopštenja

Foto: Air Serbia

Air Serbia je danas, 16. jula, letom JU 450, avionom Airbus A319, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Osla. Nacionalna avio-kompanija će do norveške prestonice saobraćati dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na aerodromu Gardermoen koji, udaljen svega 49 kilometara od grada, predstavlja glavnu vazdušnu luku Osla. Prvi let je gotovo rasprodat u oba pravca, a karta do glavnog grada Norveške može se pronaći počev od 59 evra po pravcu.

Poznat kao kulturno, naučno i upravno središte Norveške, Oslo predstavlja i značajan evropski centar trgovine, bankarstva, industrije i pomorstva. Taj grad se nalazi na listi mesta sa najvišim kvalitetom života u celom svetu, uz veoma visoke ekološke standarde, predivnu prirodu i bogatu tradiciju. Oslo je i najveći grad Norveške, a na njegovom području živi gotovo četvrtina stanovništva cele zemlje.

„Izuzetno nas raduje što smo dodatno proširili domet naše mreže, pružajući priliku velikom broju ljudi iz naše zemlje i regiona koji žive u Norveškoj da budu bolje povezani sa svojom domovinom, porodicom i prijateljima. Sigurni smo da će konekcija sa jednim od glavnih evropskih aerodroma u značajnoj meri doprineti jačanju turističkih i poslovnih veza Balkana i Skandinavije“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije

Nacionalni avio-prevoznik na severu Evrope leti još do Stokholma i Kopenhagena, a uvođenje letova do Osla omogućiće bolju povezanost celog regiona sa Skandinavijom. Kada red letenja dostigne pun kapacitet, Air Serbia će svojim putnicima obezbediti dobre konekcije iz Osla preko Beograda do Sarajeva, Tivta, Podgorice, Skoplja, Bukurešta, Sofije, Soluna i drugih destinacija u svojoj međunarodnoj mreži.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije