Air Serbia pojačava saobraćaj do Istanbula

Tokom letnje sezone 2023. Air Serbia i Turkish Airlines će povezivati Beograd i Istanbul sa šest letova dnevno.

Datum / Date: 31.10.2022.

Autor / Author: Aviatica

Zahvaljujući rastućoj potražnji za letovima između Beograda i Istanbula, i saradnji sa Turkiš erlajnsom koja se kontinuirano unapređuje, Air Serbia će tokom predstojeće zimske sezone obavljati do 17 letova nedeljno između dva grada, umesto sadašnjih 10.

Počev od 7. novembra, broj letova između te dve destinacije će se postepeno povećavati, a putnike tokom letnje sezone 2023. godine očekuje čak 6 letova dnevno. Tri leta će obavljati Air Serbia, a preostala tri Turkish Airlines, sa kojim Air Serbia ima kod-šer saradnju. Ovo partnerstvo će Istanbul učiniti najbolje povezanim globalnim saobraćajnim čvorištem dostupnim za letove iz Beograda, dok će putnici koji lete iz Istanbula preko Beograda imati najbolju moguću povezanost sa širim regionom Balkana. Istovremeno, Air Serbia će postati evropska avio-kompanija sa najviše nedeljnih letova sa istanbulskog aerodroma.

„Posle višegodišnje pauze, u decembru 2019. godine, Air Serbia je ponovo započela letove za Istanbul. Za samo tri godine i uprkos pandemiji COVID-19, zahvaljujući saradnji sa Turkiš erlajnsom, napredovali smo od nule do planirana tri leta dnevno. Tokom zimske sezone, osim 17 letova nedeljno iz Beograda, Air Serbia će do najvećeg grada Turske leteti i po dva puta nedeljno iz Niša i Kraljeva. Nastavljamo da širimo kod-šer saradnju i van Istanbula. Pokrenuli smo saradnju sa kompanijom Anadolujet, ćerkom-kompanijom Turkish Airlines-a, na letovima između Beograda i turske prestonice Ankare, gde se može očekivati povećanje broja letova. Air Serbia i Turkish Airlines takođe planiraju da prošire svoje partnerstvo i na letove između Beograda i Izmira, kako bi dodatno unapredili povezanost između dve zemlje“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbije.

Turkish Airlines i Air Serbia nastavljaju da istražuju dalje mogućnosti za komercijalnu saradnju. U budućnosti bi to moglo da dovede do potencijalnog zajedničkog ulaganja, koje bi omogućilo obema kompanijama da ponude poboljšane i konkurentne avio-usluge između Turske i Srbije i da prošire svoju ponudu i pogodnosti za putnike.

Air Serbia i Turkish Airlines su u junu ove godine, tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA u Dohi, i u prisustvu generalnih direktora – Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, potpisale Memorandumom o razumevanju. Ovim dokumentom dogovoreno je jačanje postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete, kao i razvoj opcija saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije