Air Serbia šalje A330 u Zagreb na dan otvaranja novog terminala

Prvi dan rada novog terminala na zagrebačkom aerodromu Air Serbia će obeležiti slanjem svog aviona A330.

Datum / Date: 22.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Salinger Igor / Aermedia.com

U Hrvatskoj je 21. marta održana svečanost povodom otvaranja novog terminala na zagrebačkom aerodromu koji se od sada i zvanično naziva imenom Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsednika nakon sticanja nezavisnosti od SFR Jugoslavije.

Novi terminal će biti pušten u saobraćaj u utorak 28. marta, a među prvim kompanijama koje će sleteti na „Tuđmana“ je i Air Serbia. Naš nacionalni avio-prevoznik je odlučio da u čast otvaranja novog zagrebačkog terminala na let tog dana pošalje svoj najveći avion – Airbus A330.

Ovaj širokotrupni avion sa imenom Nikole Tesle, se koristi za redovne letove do Njujorka. Povodom ovog specijalnog događaja Air Serbia je ponudila svojim putnicima promotivnu cenu za povratnu kartu od 59 evra. Uslov je da jedan od letova bude JU230 i JU231 28. marta na kojima će biti angažovan A330.

Specijalni povratni let avionom A330, biće realizovan na dan kada će Air Serbia u Njujorku primiti nagradu za lidera na tržištu avijacije za 2017. godinu koju dodeljuje američka medijska kuća Air Transport World, navedeno je u saopštenju za medije ove kompanije.

Foto: Igor Salinger / Aermedia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije