Air Serbia se vraća u Istanbul

Srpski avio prevoznik Air Serbia se vraća na liniju Beograd - Istanbul nakon pauze od dve i po godine i nakon obustave letove partnerskog Atlasglobala.

Datum / Date: 28.11.2019.

Autor / Author: Aviatica

U martu 2017. aviokompanija Air Serbia je suspendovala svoje letove na liniji između Beograda i Istanbula zbog slabih rezultata, a umesto toga je uspostavila saradnju sa turskom aviokompanijom Atlasglobal, na čijoj liniji do Beograda je Air Serbia imala svoju oznaku.

Nakon obustave letova Atlasglobala, za koje u ovoj kompaniji kažu da je privremena u šta malo ko veruje, Air Serbia je donela odluku da se vrati na liniju ka Istanbulu.

Air Serbia će obavljati letove tri puta nedeljno i polaziće iz Beograda ponedeljkom, sredom i petkom, uz dodatne letove nedeljom u periodu od 22. decembra do 5. januara. Nakon početnog perioda, srpski avio-prevoznik će razmotriti eventualno povećanje frekvencije na 7 letova nedeljno. Avioni Airbus A319 Air Serbije sletaće na novi Međunarodni aerodrom Istanbul otvoren 2018. godine.

Red letenja je već objavljen u rezervacionim sistemima i karte su već dostupne za prodaju.

“Raduje nas što ponovo uspostavljamo liniju do Istanbula, destinacije do koje je naša kompanija decenijama letela. Brzom reakcijom i specijalnim cenama avio karata želeli smo da izađemo u susret onima čije je putovanje ugroženo zbog privremenog prestanka rada aviokompanije AtlasGlobal“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Odluka o ponovnom uvođenju letova na relaciji Beograd – Istanbul posledica je privremene obustave saobraćaja turske aviokompanije AtlasGlobal sa kojom je Air Serbia imala partnerstvo, navodi se u saopštenju našeg prevoznika. Međutim, sudeći prema odluci da se vrati na ovu liniju, može se pretpostaviti da postoji sumnja u povratak AtlasGlobala.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije