Air Serbia zaustavila prodaju za dva nedeljna leta do Njujorka

Veoma izvesno ukidanje dva nedeljna polaska Air Serbije na liniji za Njujork tokom trajanja zimskog reda letenja.

Datum / Date: 22.10.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia Facebook

Air Serbia je obustavila prodaju mesta na svim svojim letovima utorkom i petkom između Beograda i Njujorka počevši od 8. novembra. Putnici i putnički agenti više ne mogu da rezervišu i prodaju karte za ova dva nedeljna leta, a na raspolaganju im ostaju tri polaska tokom sedmice: ponedeljkom, četvrtkom i subotom.

Izuzetak su samo letovi ovim danima između katoličkog i pravoslavnog Božića, koji su ostali u prodaji. Prodaja je stopirana prema globalnim rezervacionim sistemima dok je preko sajta Air Serbije ukinut samo polazak za Njujork planiran za 8. novembar.

Ova dva nedeljna leta su povučena iz prodaje sve do kraja zimskog reda letenja koji se završava poslednje nedelje u martu, nakon čega su letovi vraćeni u sistem i dostupni za rezervisanje i prodaju. Letovi zvanično još nisu ukinuti, ali je povlačenje iz prodaje na ovoliki period samo određenih letova tokom nedelje verovatan znak da će letovi biti ukinuti.

Ukidanje dva nedeljna leta bilo bi u skladu sa izrazitim sezonskim padom tražnje za letovima na prvoj dugolinijskoj liniji Air Serbije. Prema saznanjima Aviatice odlična popunjenost putničke kabine je završena krajem avgusta, u septembru je zabeležena slabija popunjenost, dok je u oktobru zabeležen značajan pad broja putnika. Na pojedinim letovima je registrovano tek nešto preko 100 putnika.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije