LOT počinje sa letovima između Varšave i Seula

LOT nastavlja azijski ekspanziju. Posle nove linije ka Tokiju uvedene u januaru, danas kreću letovi i ka glavnom gradu Južne Koreje - Seulu.

Datum / Date: 17.10.2016.

Autor / Author: Aviatica

Downtown Seoul, South Korea, USA.

LOT Polish Airlines počinje danas sa letovima između Varšave i Seula, glavnog grada Južne Koreje. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno avionom Dreamliner sa 252 sedišta raspoređena u tri putne klase: ekonomsku, premijum i biznis.

Prema planiranom redu letenja, avioni će iz Varšave poletati ponedeljkom, sredom i subotom u 14:40. Let transsibirskom rutom će trajati deset i po sati, a dolazak u Seul je ujutro narednog dana. Povratak ka Varšavi je planiran utorkom, ćetvrtkom i nedeljom, za 10:05 (10:50 od zimskog reda letenja), a dolazak u Varšavu je istog dana oko 15 časova.

wawsel-300px

Aviatica On Tour

Na poziv LOT-a Aviatica će prisustvovati inauguralnom letu do Seula na kome će se osim brojnih novinara iz Poljske i Evrope naći i privredna i politička delegacija Poljske kao i predstavnici LOT-a.

Red letenja ka Seulu, kao i ka ostalim azijskim destinacijama LOT-a Pekingu i Tokiju, nije trenutno prilagođen redu letenja ove kompanije ka Beogradu, pa je putnicima za put do Azije potrebno prenoćište u Varšavi.

Međutim, u ovoj kompaniji su nam potvrdili da će u bliskoj budućnosti sasvim sigurno doći do usaglašavanja reda letenja tako da i srpski putnici mogu da se priključe, posebno imajući u vidu atraktivne cene koje nudi LOT i izuzetno zgodnu konekciju na varšavskom aerodromu.

Seul je jedan od najnzačajnijih i svakako najnaprednijih azijskih gradova. Za Poljsku je direktna avio-veza veza sa Južnom Korejom veoma značajna imajući u vidu da su korejske kompanije do sada investirale preko 1,7 milijardi dolara u poljsku ekonomiju. Rafal Mičarski, generalni direktor LOT-a potvrdio je da je tražnja za ovim letom velika i da je posebno značajna tražnja za biznis klasom, što predstavlja osnov uspešnosti svake interkontinentalne linije.

Seul, za mnoge najmodernija prestonica na svetu, postaje nova tačka na mapi letova napredne poljske avio-kompanije, koja krupnim miljama grabi ka lideru u regionu Nove Evrope.

U regionu Istočne i Centralne Evrope, koji se proteže od baltičkih do balkanskih zemalja, i između Nemačke na Zapadu, Rusije na Istoku i Turske na jugu, nema veće i značajnije avio-kompanije nego što je LOT, a širenje mreže linija u interkontinentalnom saobraćaju samo doprinosi učvršćivanju ovakve pozicije.

I za našu zemlju LOT je veoma značajan avio prevoznik. On našim putnicima nudi veoma povoljne i udobne veze sa Severnom Amerikom. Uz transfere od sat do sat i po naši putnici preko Varšave mogu da stignu do Njujorka, Čikaga i Toronta i to najpopularnijim i najudobnijim dugolinijskim avionom na svetu – Dreamlinerom. Ako ovome dodamo veoma atraktivne cene avio-karata (povratna karta od Beograda do Njujorka na čestim popustima se može naći i za 399 evra, sa svim uračunatim taksama), onda je jasno zašto se sve veći broj putnika iz Beograda odlučuje da putuje preko Varšave. Od naredne godine LOT će otvoriti nove linije i do Los Anđelesa i Njujorka (aerodrom Newark).

Varšava i Beograd su povezani svakodnevnim letovima ove kompanije, a takav red letenja će se zadržati i preko zime.

lot-b787-boeing-1

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije