Air Transat obnovio letove posle šest meseci pauze

Krajem jula, kanadska aviokompanija Air Transat obnovila letove posle šestomesečne pauze zbog pandemije.

Datum / Date: 02.08.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Transat

Kanadska aviokompanija Air Transat je obnovila saobraćaj posle šest meseci pauze izazvane pandemijom koronavirusa Covid-19.

U petak, 30. jula 2021. Air Transat je obavio letove iz Montreala do Punta Kane i Vankuvera, čime je započeta realizacija letnjeg reda letenja, koji će na vrhuncu letnje sezone pokrivati 24 linije do 16 destinacija u Kanadi, SAD, Centralnoj Americi i Evropi.

„Sa velikim zadovoljstvom i uzbuđenjem polećemo posle više meseci prekida“, izjavila je Annick Guerard, predsednica i izvršna direktorka kompanije.

Air Transat će ovog leta obavljati veliki broj letova u domaćem saobraćaju povezujući Montreal, Kalgari, Kvebek Siti, Toronto i Vankuver.

Iz Montreala, Air Transat će postepeno obnavljati međunarodni saobraćaj prema Kubi, Dominikanskoj Republici, Meksiku, SAD, a u planu su i letovi do Pariza i Lisabona u Evropi.

Iz Toronta je planiran međunarodni saobraćaj prema Kubi, Dominikanskoj Republici, Meksiku, Sjedinjenim Državama dok će u Evropi leteti ka Londonu i Lisabonu. Sa aerodroma u Kvebek Sitiju biće organizovani redovni letovi do Fort Loderdejla na Floridi (SAD).

Air Transat je do izbijanja pandemije održavao redovnu sezonsku liniju između Toronta i Zagreba, koja je za sada suspendovana i nije poznato da li će i kada biti obnovljena.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije