Air Transat uspostavio direktnu liniju između Toronta i Zagreba

Očekuje se veliki uspeh na tek uspostavljenoj direktnoj liniji kanadskog Air Transat-a između Toronta i Zagreba.

Datum / Date: 16.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Transat u Zagrebu

Kanadska avio kompanija Air Transat započela je sa direktnim letovima između Toronta (YTO) i Zagreba (ZAG). Prvi avion na novoj liniji poleteo je iz Toronta u utorak uveče 14. juna, a sleteo u Zračnu luku Zagreb u sredu, 15. juna pre podne.

Najniža cena povratne karte između dva grada je već od 500 evra i u to su uključene sve takse kao i prevoz prtljaga i hrana i piće tokom leta. Kako saznajemo ova linija je tražena i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Direktan let između dva grada biće sezonskog karaktera, jednom nedeljno od 14. juna do 5. oktobra, a putnicima će biti omogućeno povezivanje sa drugim kanadskim destinacijama ove kompanije uz presedanje na aerodromu u Torontu. Na taj način će Hrvatskoj  biti dostupni i Montreal, Vankuver i Kalgari.

Na liniji će saobraćati avion Airbus A330-200 sa 345 sedišta od čega je 12 u biznis klasi. Na prvom letu u Zagreb je doputovalo oko 200 putnika, a kako Aviatica saznaje u ovoj kompaniji su veoma zadovoljni dosadašnjom prodajom. Za celu sezonu (17 povratnih letova) već je prodato 60 posto kapaciteta. U kompaniji su ohrabreni dosadašnjim rezultatima i očekuju veliki uspeh ove linije. Već za sledeću sezonu se razmatra uvođenje još jednog leta kao i mogućnost povezivanja Toronta sa Dubrovnikom.

Air Transat nakon slijetanja

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije