Air Serbia poletela ka Hamburgu i Ohridu

Air Serbia je 15. juna uspostavila dve nove linije iz Beograda - ka Hamburgu i Ohridu, a narednih dana očekuje se još novih destinacija.

Datum / Date: 15.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia Hamburg

Avion Airbus A319 srpske nacionalne avio kompanije Air Serbia sleteo je jutros u 9:20 na pistu aerodroma u Hamburgu gde je svečano dočekan od strane domaćina.

Prvim letom na novoj liniji koja će nositi oznaku JU390 u Hamburg je doputovalo 70-tak putnika među kojima je bila i delegacija Air Serbije i novinari.

Air Serbia će na liniji Beograd-Hamburg (HAM) leteti četiri puta nedeljno: ponedeljkom, utorkom, sredom i petkom, a na ovoj liniji će biti angažovan avion Bombardier CRJ900 koji je iznajmljen od slovenačke avio kompanije Adria Airways i koji raspolaže sa 86 putničkih mesta.

ekspanzija air serbije jun16

Kasnije tokom dana još jedan avion Airbus A319 Air Serbije obavio je inauguralni let – ka Ohridu.

Let Beograd-Ohrid (OHD) će imati oznaku JU168 i obavljaće se tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom. Letove će obavljati avion ATR72 sa 66 mesta.

Još tri nove destinacije će biti uključene u mrežu linija Air Serbije u ovom mesecu. Već sutra, 16. juna počinje saobraćaj na redovnoj liniji Beograd – Kijev (Borispilj, KBP), 21. juna avion će poleteti ka Sankt Peterburgu (LED) dok 23. juna Air Serbia uspostavlja prvi dugolinijski interkontinentalni let kojim povezati Beograd i Njujork (JFK).

Foto: Michael Penner / Air Serbia

Foto: Michael Penner / Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije