Alitalia i Costa omogućili putnicima sa kruzera check-in u luci

Saradnja aviokompanije Alitalia i kompanije za krstarenja Costa Crociere se nastavlja i naredne tri godine.

Datum / Date: 11.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Costa Crociere

Aviokompanija Alitalia je proširila saradnju sa kompanijom koja organizuje krstarenja Costa Crociere kako bi dodatno olakšala putovanje svojim klijentima.

Od 7. septembra svi putnici sa krstarenja koji imaju uplaćen aranžman sa „fly&cruise“ opcijom mogu da se za svoj povratni let prijave odmah u luci Čivitavekija (Civitavecchia) po završetku krstarenja i iskrcavanja.

Dve kompanije imaju višegodišnju saradnju koja omogućava putnicima na krstarenjima da obezbede povoljne aviokarte za letove Alitalije do luka u kojima se ukrcavaju ili iskrcavaju.

Sa novom uslugom putnicima će biti dodatno olakšano putovanje, jer će sve aerodromske procedure sada moći da obave u samoj luci odmah po iskrcavanju sa broda. Osim prijave za let oni će moći da predaju i prtljag. Nova usluga je omogućena u saradnji sa italijanskom pograničnom policijom, carinom i aerodromom Leonardo da Vinci u Rimu.

Slična usluga je već od ranije omogućena u lukama u Rostoku, Stokholmu, Hamburgu i na ostvru Gvadelup u luci Poan-a-Pitr.

U narednom periodu od tri godine koliko će trajati novi ugovor Alitalia će obezbediti skoro 100.000 sedišta u svojim avionima koja će biti namenjena za putnike na krstarenju brodovima Coste.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije