Air Serbia završila prikupljanje svih odobrenja za letove za Njujork

Sva neophodna odobrenja za uspostavljanje letova za Njujork su pribavljena i letovi počinju 23. juna potvrđeno u Air Serbiji.

Datum / Date: 20.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia Facebook

Air Serbia je privela kraju prikupljanje svih neophodnih odobrenja od regulatornih tela za otpočinjanje letova između Beograda i Njujorka, navedeno je u obraćanju generalnog direktora Daneta Kondića domaćim turističkim agencijama u pismu koje je poslato danas pred kraj radnog dana.

Jutros je Air Serbia uklonila napomenu „pod uslovom zvanične saglasnosti“ (Subject to government approval) iz rezervacionih sistema, koja je stajala pored svih planiranih letova ove kompanije između Beograda i Njujorka.

Time je potvrđeno pisanje Aviatice od pre mesec dana da Air Serbia prodaje karte za letove za koje ne poseduje sve potrebne dozvole. Iz današnjeg obraćanja Kondića, jasno je da su dozvole pribavljene tek juče ili danas, a takav ishod je nagovestio i Siniša Mali, predsednik nadzornog odbora Air Serbije koji je u reakciji na naš tekst da postoji problem sa dozvolama za letove do Njujorka rekao za Televiziju N1 da će dozvola formalno biti dobijena kada avion kojim je planirano obavljanje saobraćaja bude upisan u srpski registar.

Avion Airbus A330-200 koji je re-iznajmljen od Etihad Airways-a, koji ga je u trogodišnji najam uzeo od partnerske kompanije Jet Airways, stigao je u Beograd 11. maja kada je prikazan javnosti. Avion je stigao kako bi bila završena procedura upisa u srpski vazduhoplovni registar. Nakon što je postao YU-ARA avion je ponovo odleteo za Abu Dabi, gde će mu biti ugrađen enterijer.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije