Alitalia zabeležila odlične rezultate u prvoj polovini godine

Alitalia po prvi put posle sedam godina zabeležila pozitivne rezultate poslovanja u ključnim segmentima.

Datum / Date: 02.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Nakon nekoliko uzastopnih godina loših operativnih i finansijskih rezultata, Alitalia je objavila ohrabrujuću promenu ovog trenda.

Nakon što je prvo tromesečje ove godine završeno porastom prihoda od putničkog saobraćaja za 6,4 posto, Alitalia je objavila da je u junu ostvaren veoma značajan napredak.

„Ovaj mesec je prema svim pokazateljima bio veoma uspešan za Alitaliju“, izjavio je Luigi Gubitosi, stečajni upravnik Alitalije postavljen od strane italijanske vlade. On je naveo da je u junu zabeleženo 10,6 posto više putnika nego u istom mesecu prethodne godine što je drugi uzastopni mesec rasta, jer je u maju on iznosio 7,6 posto. U junu je ostvaren i veoma značajan rast putnika u interkontintentalnom saobraćaju od 11,4 posto kao i prihod od dodatnih usluga od 29 posto. Ukupan rast prihoda Alitalije u prvoj polovini ove godine je 7,3 posto što je prvi put u proteklih sedam godina.

Alitalia se od prošlog maja nalazi u stečaju i čeka na kupca koji bi je izvukao iz problema. Rok za prijavu zainteresovanih kupaca je u aprilu produžen na kraj oktobra.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije