Bez poginulih u padu aviona Embraer kompanije Aeromexico

Svi putnici preživeli pad aviona Embraer 190 aviokompanije Aeromexico nedaleko od aerodroma u Durangu.

Datum / Date: 01.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Avion Embraer 190 aviokompanije Aeromexico pao je odmah nakon poletanja sa aerodroma Durango. U nesreći nije bilo žrtava, a prema zvaničnim izjavama povređeno je 85 od ukupno 97 putnika i četiri člana posade.

Avion je bio na letu AM 2431 od Duranga do Meksiko Sitija i srušio se u polje 10km od aerodorma Guadalupe Victoria u Durangu u 16 časova po lokalnom vremenu (23.00 CET).

Pravo je čudo da u nesreći nema stradalih, a mnogi putnici su nakon pada sami napustili avion. Uzrok pada još nije poznat, a putnici koji su bili u avionu kažu da su čuli nešto nalik na pucanj, a potom se avion srušio.

Avion je prilikom pada ostao ceo, nekim čudom je bio potpuno horizontalno na zemlji, kao da je sleteo, a ne pao. To je omogućilo da se brzo otvore tobogani za evakuaciju pa su svi putnici i članovi posade veoma brzo uspeli da napuste letelicu pre nego što se ona zapalila.

Osamdesetak putnika ima lakše i teže povrede, a prema još uvek nezvaničnim informacijama najteže je povređen kapetan aviona koji ima ozbiljne opekotine. On je zajedno sa još jednom osobom hospitalizovan i njihovo stanje je označeno kao kritično.

Generalni direktor Aeromexica Andreas Conesa je nakon nesreće izjavio da je avion bio dobro održavan i da je poslednji servis imao u februaru. Posada je takođe bila odmorna i tek je počela svoj radni dan na aerodromu u Durangu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije