Anne Rigail prva žena na čelu aviokompanije Air France

Air France je prva velika aviokompanija kojom će upravljati žena - Anne Rigail je imenovana generalnom direktorkom.

Datum / Date: 17.12.2018.

Autor / Author: Aviatica

Od danas Air France ima prvu ženu na mestu generalne direktorke u svojoj istoroji. To je ujedno i prvi put da neka od najvećih aviokompanija na svetu ima ženu na glavnoj poziciji u kompaniji. Air France je prošle nedelje imenovao En Rigaj (Anne Rigail) na mesto CEO (chief executive officer). Ona je na ovu poziciju došla sa mesta izvršnog potpredsednika odeljenja korisničkih usluga.

Od nove direktorke Air France očekuje da će uspeti da se izbori sa sve izraženijim nezadovoljstvom kabinskog osoblja koje je prethodnih godina često štrajkovalo. Ona je svojevremeno bila zadužena za sektor usluge tokom leta i kabinsko osoblje, pa se veruje da će iskoristiti svoje dobro poznavanje ove delatnosti moći da odgovori na pravi način na zahteve kabinaca.

Ben Smit, koji je bio vršilac dužnosti generalnog direktora Air Francea i koji je predložio Rigaj na ovu poziciju rekao je da „u potpunosti veruje da će En uspeti da reformiše kompaniju i da će zajedno sa kolegom Piterom Elbersom, generalnim direktorom KLM-a, uspeti da vrati Air France -KLM na tržišne pozicije koje zaslužuju“.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije