Avianca bila domaćin godišnje skupštine Star Alliance

Kolumbijska Avianca koja počinje proslavu jednog veka od nastanka bila je domaćin godišnje skupštine Star Alliance u Bogoti.

Datum / Date: 18.12.2018.

Autor / Author: Aviatica

Članica Star Alliance Avianca bila je domaćin godišnje skupštine ove alijanse u Bogoti. Razlog da ugosti generalne direktore svih članica alijanse je u početku proslave jednog veka od postojanja kompanije, koja je najstarija na američkom kontinentu i druga najstarija u svetu. Avianca je osnovana 5. decembra 1919. godine.

„Čast nam je da smo dobili priliku da ugostimo direktore Star Alliance ovde u Kolumbiji. Prisustvo direktora svih 28 članica alijanse je veoma važan podsetnik na Latinsku Ameriku gde se očekuje dvostruko više putnika u avio saobraćaju u narednoj deceniji. Kao članica alijanse Avianca igra značajnu ulogu u povezivanju ovog regiona u globalnu mrežu“, rekao je u pozdravnom govoru generalni direktor kompanije Hernan Rincon.

Tokom skupštine, Džefri Goh (Jeffrey Goh), generalni direktor Star Alliance, je predstavio novi biznis plan prema kome će alijansa nastaviti da pojačava veze među kompanijama članicama umesto povećanja njihovog broja. Alijansa će se fokusirati na poboljšanje putničkog iskustva kod putovanja koja uključuju letove više različitih aviokompanija koje su članice alijanse. Takvo putovanje mora da bude što jednostavnije i udobnije po putnika.

Na skupštini je bilo govora i o procesima digitalizacije u okviru nagradnih programa za lojalne putnike, ubrzavanju procedura predaje prtljaga na aerodromima širom globalne mreže i otvaranju novih salona za putnike viših klasa poput nedavno otvorenog salona u Rimu. Slede otvaranja novih salona u Amsterdamu, Parizu i Nagoji.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije