Austrian otvara liniju Beč – Boston

Promene u redu letenja Austrian-a na linijama ka SAD. Uvodi se nova linija ka Bostonu, pojačava se Čikago, ukida se Majami, a smanjuje Los Anđeles.

Datum / Date: 14.11.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pixabay

Austrian Airlines će od 29. marta 2020. leteti direktno na novoj liniji iz Beča do Bostona. U početku će biti četiri nedeljna leta ali će od sredine aprila broj letova biti povećan na šest nedeljno.

Ova kompanija ujedno najavljuje i povećanje kapaciteta na popularnoj liniji ka Čikagu od sledećeg letenjeg reda letenja koji stupa na snagu poslednjeg vikenda u martu.

Na novoj liniji ka Bostonu leteće avion Boeing 767-300 sa 211 putničkih mesta. Avion je manji širokotrupni i stariji je model, ali je veoma udoban za duge letove. Austrian ima konfiguraciju sedišta u ovom avionu 2+3+2 što je prava retkost u interkontinentalnom saobraćaju i što ovaj model aviona čini vrlo udobnim za putovanje.

Udaljenost između dva grada je 6.500 km, a let će trajati oko devet časova. Prema objavljenom redu letenja polazak će biti iz Beča (linija OS 91) svakog dana osim ponedeljka u 13.25, dolazak u Boston je predviđen u 16.30 po lokalnom vremenu. Povratak iz Bostona (linija OS 92) je isto svakodnevno sem ponedeljkom u 18.15, a dolazak u Beč narednog dana u 8.25.

Početne cene karata na ovoj liniji biće 399 evra sa svim uračunatim taksama i doplatama.

Novosti na liniji za Čikago

Kapacitet na veoma popularnoj Austrian-ovoj liniji od Beča do Čikaga biće povećan od narednog letenjeg reda letenja. Zbog velike tražnje, Austrian se odlučio da na ovu liniju postavi Boeing 777 sa 100 sedišta više nego što ima Boeing 767 koji se trenutno koristi.

Bez Majamija i manje letova do Los Anđelesa

Austrian je odlučio da ukine sezonsku liniju od Beča do Majamija zbog neprofitabilnosti i da smanji broj letova ka Los Anđelesu sa sedam na pet nedeljno. Ove izmene bi trebalo da stupe na snagu takođe od letnjeg reda letenja, ali iz kompanije još uvek nema preciznih informacija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije