Aviation-Event Media Forum o odnosu avijacije i medija

U Baja Mareu je održan Aviation-Event Media Forum koji je naglasio potrebu za boljim odnosom avijacije i medija

Datum / Date: 06.09.2023.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Foto: Aviation-Events

Na međunarodnom aerodromu Maramureš (BAY) u gradu Baja Mare na severozapadu Rumunije održan je Aviation-Event Media Forum koji je bavio odnosom avijacije i medija.

Na Forumu je naglasak stavljen na hitnu potrebu da se odnosi avijacije i medija poboljšaju u cilju veće transparentnosti i bolje komunikacije dve strane.

Marcel Riwalsky, generalni direktor kompanije Aviation-Events je otvorio forum nakon sa zakašnjenjem jer su brojni važni učesnici panel diskusija bili na letu iz Bukurešta koji je kasnio. Ovo je na slikovit način otvorilo samu diskusiju, koja se ubrzo povela na temu neophodnosti veće transparentnosti u avio-saobraćaju.

Učesnici panel diskusija složili su se da se od aerodroma i avio-kompanija očekuje brža i preciznija komunikacija sa medijima posebno u kriznim situacijama kako bi se izbegle pogrešne informacije i pre svega dramatizacija svih dešavanja u avio-saobraćaju.

Foto: Aviation-Events

Mediji obožavaju da dramatizuju sve što se dešava u avijaciji čime stvaraju tabloidnu sliku u javnosti i istu udaljavaju od činjenica.

Pre tematskog panela u kome su učestvovali brojni mediji zajedno sa direktorom rumunske nacionalne avio-kompanije TAROM, Costin Iordache, publici se obratio predsednik regionalne skupštine regiona Maramureš Ionel-Ovidiu Bogdan koji je naglasio značaj otvorenog dijaloga između avijacije i medija.

Panel posvećen očekivanjima avio-industrije od medija odigrao se u prisustvu predstavnika kompanije Universal Alloy Corporation koja u Maramurešu ima dve fabrike aluminijumskih avio-komponenti.

Foto: Aviation-Events

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije