Avion Air Serbije kružio dva sata iznad Njujorka

Avion Air Serbije nije mogao da sleti na njujorški aerodrom JFK zbog snežne mećave pa je preusmeren na Filadelfiju

Datum / Date: 09.02.2017.

Autor / Author: Aviatica

Snežna mećava koja je zahvatila Severoistok SAD izazvala je pravi kolaps u avio-saobraćaju na aerodromima širom regiona.

Brojni letovi sa njujorških aerodroma su otkazani ili odloženi. Avion Air Serbije JU500 iz Beograda (BEG) sa oko 60 putnika je bio prinuđen da kruži oko dva sata na 100km severno od Njujorka zbog nemogućnosti da sleti na svoje odredište. Pošto se vremenske prilike nisu popravile, avion je preusmeren na Međunarodni aerodrom u Filadelfiji (PHI), na kome takođe postoji poremećaj saobraćaja ali još uvek u manjoj meri nego u Njujorku.

Meteo uslovi se u ovom regionu pogoršavaju, a prognoze su veoma nepovoljne. Snežne padavine se pojačavaju. Očekuje se do pola metra snega. Oblačnost je veoma niska, vetar je snažan, duva sa severozapada brzinom od 13,9 m/s i nema izgleda da će u narednih nekoliko sati da stane. Vidljivost u pojedinim momentima pada na 0,4km.

Nema informacija kada će se vremenske prilike popraviti i omogućiti normalizaciju vazdušnog saobraćaja. Na aerodromu JFK u Njujorku otkazani su svi letovi oko 17 časova po našem vremenu, baš u trenutku kada se avion Air Serbije približavao svom odredištu.

On će po svemu sudeći ostati u Filadelfiji sve dok se ne stvore uslovi ili da odleti za Njujork ili da se vrati u Beograd. Izvesno je da će kašnjenje biti veliko, a nije poznato šta će biti sa putnicima koji u Njujorku čekaju na let za Beograd.

Air Serbia se obratila svojim putnicima preko svog Twitter naloga sa obaveštenjem o preusmeravanju leta. Oni su naveli da će čim budu imali više informacija izaći sa saopštenjem, a putnici kojima su potrebne dodatne informacije mogu da pozovu kontakt centar na telefon: 0800-111-528 (iz Srbije) ili +381 11 311 2123 (iz inostranstva). Sve informacije će biti dostupne i na sajtu našeg nacionalnog avio-prevoznika www.airserbia.com Favicon - 16x16

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije