AtlasGlobal će umesto Air Serbije leteti između Istanbula i Beograda

Turski avio-prevoznik uvodi redovnu svakodnevnu liniju između Istanbula i Beograda počev od letnjeg reda letenja.

Datum / Date: 10.02.2017.

Autor / Author: Aviatica

AtlasGlobal je najnoviji avio-prevoznik na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. Ova će aviokompanija uspostaviti redovnu avioliniju između istanbulskog aerodroma Ataturk (IST) i Beograda (BEG).

Letovi AtlasGlobal-a će biti obavljani svakodnevno avionom Airbus A321 sa 192 mesta u ekonomskoj klasi i 12 mesta u biznis klasi. Direktorat civilnog vazduhoplovstva je za sajt Aviatica potvrdio da je AtlasGlobal dobio neophodnu dozvolu naših vlasti tako da linija može da bude uspostavljena. Planirano je da letovi počnu od 26. marta, ali će precizan red letenja biti poznat nakon finalizacije dogovora sa Air Serbijom, koja će biti partner AtlasGlobala.

Red letenja

Letovi će se obavljati prema dvokrakom redu letenja. Planiran je večernji let ponedeljkom, utorkom, sredom i nedeljom, a prepodnevni let četvrtkom, petkom i subotom.

KK timetable BEG IST

Kliknite za uvećanje

DOPUNA (10. februar, 17:00) >>> Prema redu letenja, koji je u međuvremenu postao poznat letovi počinju od 15. marta 2017. godine, samo dan nakon što Air Serbia planira da obavi svoj poslednji let na istoj liniji. Očigledno je da je red letenja AtlasGlobala usklađen sa Air Serbijom.

Air Serbia ukida liniju do Istanbula

Air Serbia ukida liniju za Istanbul počev od 15. marta 2017. što će biti u sklopu šire reorganizacije reda letenja ali i samo jedna od nekoliko planiranih redukcija u narednom periodu.

Istanbul-650x260

Istanbul – Beograd

Istanbul je jedna od najpopularnijih destinacija iz Beograda, prema podacima o broju putnika sa svih linija između dva grada. U januaru 2017. Istanbul je bio četrvta najpopularnija destinacija iza Ciriha, Podgorice i Moskve, sa 19.400 putnika koji su putovali na 25 nedeljnih letova koje održavaju tri aviokompanije ka dva istanbulska aerodroma (IST i SAW). Turkish Airlines je sa 14 sedmičnih letova držao 60% tržišta, Air Serbia sa 7 letova 17% i Pegasus sa 4 leta 23 posto.

Kako je Aviatica ekskuzivno saznala dve aviokompanije će uspostaviti široku kodšer saradnju koja će osim linije od Istanbula do Beograda obuhatati i mnoge druge destinacije obe kompanije.

AtlasGlobal će se na novoj liniji suočiti sa veoma snažnom konkurencijom. Turkish Airlines veoma uspešno održava letove i to dva puta dnevno, dok low-cost prevoznik Pegasus spaja Beograd sa istanbulskim aerodromom sa azijske strane Sabiha Gukčen (SAW) sa četiri leta nedeljno.

AtlasGlobal raspolaže sa 17 aviona Airbus A321, 9 aviona A320 i 1 A319. Ova kompanija obavlja veoma intenzivan i redovan saobraćaj sa istanbulskog aerodroma Ataturk kao i sa aerodroma u Antaliji do brojnih destinacija u Turskoj, regionu Bliskog istoka, Srednje Azije kao i do gradova u Zapadnoj Evropi, Rusiji i Ukrajini.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije