Avion Trigana Air-a se srušio na ostrvu Papua u Indoneziji

Nije poznato da li ima preživelih u avionskoj nesreći koja se 16. avgusta dogodila na ostrvu Papua i Indoneziji, kada je avion Trigana Air-a ATR 42-300 udario u planinu.

Datum / Date: 17.08.2015.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Avion Trigana Air Service, ATR 42-300, PK-YRN, Wikimedia

Avion ATR 42-300 indonežanske aviokompanije Trigana Air Service srušio se u planinskom području centralne Papue u nedelju, 16. avgusta popodne po lokalnom vremenu. Avion je obavljao let IL267 sa aerodroma Sentani (DJJ) u Džajapuri, glavnom gradu indonežanske provincije Papua na istoimenom ostrvu, do aerodroma Oksibil (OKL) u slabo naseljenom planinskom regionu ostrva. U avionu se nalazilo 49 putnika, među kojima i petoro dece, i pet članova posade. Lokalno stanovništvo je relativno brzo pronašlo mesto nesreće i prema prvim informacijama nema preživelih.

Let je trebalo da traje nepunih sat vremena, a sa radara je nestao dvadeset minuta pre planiranog sletanja na aerodrom Oksibil, nakon što je od kontrole letenja zatražio dozvolu za sletanje. Nesreća se desila po olujnom nevremenu, a avion je prema prvim pokazateljima udario u planinu.

trigana_air_papua

Indonezija se nalazi na listi nebezbednih zemalja kada je aviosaobraćaj u pitanju, a gotovo sve njene aviokompanije, osim nekoliko izuzetaka, su na zabranjenim listama. Ovo je treća avionska nesreća sa ljudskim žrtvama u ovoj zemlji u poslednjih godinu dana. Ujedno ovo je peta fatalna avionska nesreća aviokompanije Trigana Air Service, koja je od osnivanja 1991. zabeležila ukupno 15 ozbiljinih incidenata i nesreća. Avioprevoznik je na listi zabranjenih aviokompanija u Evropi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije