Beograd domaćin vazduhoplovnog samita Jugoistočne Evrope – SEAS

U Beogradu će sredinom decembra biti održan SEAS 2016, dvodnevni vazduhoplovni samit Jugoistočne Evrope.

Datum / Date: 05.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Prvi Southeast Europe Aviation Summit (SEAS) će biti održan 13. i 14. decembra u Beogradu, u hotelu Crown Plaza.

Vazduhoplovnom samit Jugoistočne Evrope je prvi takav skup na visokom nivou koji će biti održan u Beogradu, navedeno je u saopštenju organizatora samita „Tango Six Events“-a. Glavni sponzori samita su Sabre i Air Serbija, a podrška je stigla i od Vlade Republike Srbije, čiji će zvaničnici učestvovati u samom programu.

Uvodna izlaganja će održati predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Etihad Aviation Grupe Džejms Hogan i generalni direktor Air Serbije Dane Kondić.

Organizator očekuje preko 300 delegata, koji će imati priliku da učestvuju u brojnim panel diskusijama među kojima su najzanimljivije one o razvoju malih, regionalnih aerodroma, o korišćenju interneta u avio-industriji i o privatizaciji aerodroma.

Osim predstavnika Air Serbije i Etihad Airways-a u panel diskusijama će učestvovati i visoki zvaničnici i menadžeri iz Alitalije, Aegean Airlines-a, mnogih aerodroma iz regiona, Jat Tehnike, Adria Tehnike.

“Poslednjih godina vazduhoplovna industrija je u značajnoj ekspanziji” – rekao je u najavi samita Petar Vojinović, generalni direktor Tango Six Events-a i predsednik organizacionog komiteta SEAS-a.

“Vazduhoplovstvo spada u one industrije koje sveobuhvatno utiču na ekonomski razvoj i u njoj ima mnogo mogućnosti za regionalnu saradnju i zdravu konkurenciju u lancu snabdevanja. Verujemo da je dijalog privatnog i javnog sektora pravi način da se postigne rast i razvoj u ovoj oblasti. Ponosni smo da putem SEAS-a možemo da ponudimo platformu za takvu vrstu dijaloga ove godine i u budućnosti“, navodi organizator.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije