Bitka za Oslo – Air Serbia se predomislila i ipak uvodi liniju

Nakon nove linije Wizz Air-a i obnove stare linije Norwegian-a i Air Serbia se predomislila i ubacila Oslo u svoju mrežu destinacija.

Datum / Date: 19.06.2020.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je saopštila da će od 16. jula uspostaviti redovnu liniju između Beograda (BEG) i Osla (OSL) sa dva leta nedeljno – četvrtkom i nedeljom.

Nova linija je iznenada uvedena samo dva dana nakon što je Norwegian, uprkos ranijim najavama da neće obnavljati evropski saobraćaj do 2021. odlučio da ipak to uradi već od jula te uvrstio i Beograd među 76 evropskih destinacija, i tri dana nakon što je Wizz Air najavio uspostavljanje redovne linije iz Beograda do Osla.

U saopštenju koje je naslovljeno kao „Jačanje povezanosti u severnoj i zapadnoj Evropi – Air Serbia počinje da leti do Osla 16. jula“, navodi se da će ova linija omogućiti još bolju povezanost celog našeg regiona sa Skandinavijom.

„Izuzetno nas raduje što ćemo u našu mrežu uvrstiti još jedan od glavnih evropskih aerodroma i tako obezbediti povezanost sa Beogradom i preko Beograda ka širem regionu jugoistočne Evrope. Nastavljamo da se i u ovim izmenjenim uslovima poslovanja prilagođavamo potražnji na tržištu i potrebama naših putnika. Kao lider u regionu, naša je obaveza da predvodimo oporavak avio-saobraćaja, posle svih izazova koji su ga zadesili,“ rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor Air Serbije.

Interesantno je da je linija do Osla bila u planu domaćeg avio-prevoznika za ekspanziju u junu ove godine, koja je prolongirana zbog pandemije koronavirusa ali su od nje odustali.

Odluka da ipak uvede let do Osla dovodi se u direktnu vezu sa najavljenom ekspanzijom Wizz Air-a koji osim letova do glavnog grada Norveške uvodi i direktne linije do još osam gradova (devet ako računamo i prethodno najavljen Salcburg). Da je ovo odgovor na Wizz Air-ovu ekspanziju potvrda je data u samom saopštenju kada je navedeno da će Air Serbia „dodatno intezivirati saobraćaj prema Italiji i Nemačkoj“. Biće povećan broj letova na linijama ka Milanu i Diseldorfu, Berlinu i Frankfurtu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije