LOT počinje sa manjim brojem letova od jula – letovi do Beograda opet pomereni

Poljska avio-kompanija LOT će od 1. jula pokrenuti međunarodni avio-saobraćaj prema redukovanom redu letenja.

Datum / Date: 19.06.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: LOT Polish Airlines

Prvog dana jula, poljska avio-kompanija LOT će poleteti u međunarodnom saobraćaju po prvi put posle 13. marta kada su zbog pandemije koronavirusa svi letovi obustavljeni.

Prema najnovijem rasporedu, broj letova i destinacija će biti ograničen, a letovi do Beograda koji su bili planirani za 1. jul su pomereni za dve nedelje.

Od 1. jula LOT će leteti svakodnevno od Varšave do Praga, Diseldorfa, Vilnjusa i Budimpešte, šest puta nedeljno do Berlina, a pet puta nedeljno do Beča, Brisela i Kijeva. Sa četiri nedeljna leta biće pokriveni Amsterdam i Bukurešt, sa tri Barselona, Tbilisi i Oslo.

Hrvatski gradovi Split i Dubrovnik će biti povezani sa Varšavom dva puta nedeljno, a sa jednim letom nedeljno povezaće se i Zarad, Podgorica, Krf, Hanja i Varna.

Iz operativne baze ove kompanije u Budimpešti biće uspostavljeni i letovi do Varne i Dubrovnika sa jednim letom nedeljno.

LOT je ranije planirao svakodnevne letove od Varšave do Beograda od 1. jula, ali je juče ovaj plan promenjen i prema najnovijoj informacija (koja je i dalje podložna promenama) dva grada će ponovo biti spojeni od 15. jula. Istog dana bi trebalo da bude uspostavljena i nova redovna linija iz Budimpešte do Beograda.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije