Bizaran incident u Kini – bacila novčiće u avionski motor za sreću

Sujeverna Kineskinja bacila je devet novčića u motor aviona zbog čega su svi putnici evakuisani, a let kasnio više sati.

Datum / Date: 27.06.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Handout, South China Morning Post

Starija, sujeverna Kineskinja bacila je devet novčića u pravcu avionskog motora „za srećan i bezbedan let“ kako je kasnije objasnila policiji prilikom privođenja.

Ovaj bizaran incident se dogodio na aerodromu Pudong u Šangaju, na letu avio-kompanije China Southern prema Guangdžou. Putnici koji su se našli iza sujeverne žene prilikom ukrcavanja na let, koje se obavljalo preko platforme na kojoj je bio parkiran avion, primetili su da je ona ka motoru aviona bacila više novčića i odmah su o tom događaju obavestili aerodromske službenike koji su se našli u blizini.

Avion je evakuisan, a let odložen dok tehnička služba nije proverila da li je motor ispravan. Od devet novčića koliko ih je bačeno ka motoru, osam je promašilo cilj, a samo jedan je upao unutra, što je bilo sasvim dovoljno da motor bude u potpunosti proveren i testiran.

Let za Guangžou je zbog toga kasnio više sati, a sujeverna žena, koja je putovala sa svojim suprugom, ćerkom i zetom, bila je privedena. U policiji se pravdala da nije želela ništa loše i da je to uradila iz sujeverja jer je želela da imaju bezbedan let. Policija je izdala saopštenje povodom ovog incidenta ali nije navela da li će protiv ove žene biti pokrenut postupak.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije