Domaća platforma za recenzije Fast Review potpisala istorijsko partnerstvo s Tripadvisor-om

Fast Review je inovacija koja je nastala iz potrebe i alat koji je izuzetno važan za domaću privredu, a naročito promociju i bolje kotiranje turističko-ugostiteljske ponude kako Srbije, tako i celog regiona.

Datum / Date: 11.08.2023.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Foto: Fast Review

Nedavno, a po prvi put u istoriji, potpisan je globalni partnerski ugovor između domaćeg brenda i svetskog giganta – kompanije Tripadvisor.

Radi se o Fast Review, domaćoj platformi koje je za manje od 3 godine poslovanja na svetskom tržištu pomogla preko 2500 kompanija da unaprede svoju online reputaciju i odnose sa kupcima, da ostvare preko milion pregleda na Tripadvisor-u, Google-u i drugim platformama, i time znatno povećaju prodaju.

Fast Review je inovacija koja je nastala iz potrebe i alat koji je izuzetno važan za domaću privredu, a naročito promociju i bolje kotiranje turističko-ugostiteljske ponude kako Srbije, tako i celog regiona.

Idejni tvorac i suosnivač Fast Review-a je Petar Aračić, koji je nakon više od decenije rada u turizmu i ugostiteljstvu, primetio, a kasnije kroz istraživanje i potvrdio, da samo 12% zadovoljnih gostiju ostave pozitivnu recenziju. Sa druge strane, oni koji su imali negativno iskustvo, i te kako će se potruditi da sa drugima podele taj „fijasko“ i to pred očima cele onlajn zajednice, čime se stvara nerealna i znatno lošija slika o kvalitetu usluge brojnih hotela, restorana i drugih ugostiteljskih objekata u našem regionu, ali i globalno.

Imajući u vidu da čak 90% potrošača kaže da na njihovu kupovinu utiču upravo onlajn recenzije, a da 84% veruje onlajn recenzijama više nego ličnim preporukama, kreiran je Fast Review, kao najjednostavniji i najbrži način za unapređenje onlajn reputacije, prikupljanje pozitivnih i odgovaranje na sve negativne recenzije klijenata, u realnom vremenu, dok je klijent još uvek u „kući“.

Na nekim tržištima Fast Review kompanija trenutno nastupa sama, a na nekim posluje franšizno. Vlasnica franšize i direktorica za tržište Srbije i Crne Gore je Ivana Prvanović, koja je za kratko vreme ostvarila saradnju sa brojnim hotelima, restoranima i drugim pružaocima usluga koji posluju na ovim tržištima.

Na listi globalnih Fast Review klijenata su Hilton, Crowne Plaza, Conrad, Mandarin Oriental, Accor, Movenpick, DoubleTree, Rotana i drugi hotelski brendovi. Upravo zbog toga je i došlo do uspešnog zaključenja saradnje Tripadvisor-om.

Partnerstvom je dogovoreno da će od narednog meseca svaka recenzija koja dođe preko Fast Review platforme na Tripadvisor-u biti označena kao “Review collected in partnership with FastReview”.

Fast Review klijenti koji se odluče za korišćenje tog dodatnog alata imat će razne mogućnosti i benefite, između ostalog i brže objavljivanje svojih recenzija, veću kontrolu kroz Fast Review softver uz brojne druge prednosti.

Fast Review rešenje je pogodno za kompanije iz raznovrsnih sektora kojima je važno konstantno osluškivanje pulsa kupaca.

Fast Review je kombinacija elegantnog hardvera – kartica koje koriste NFC tehnologiju za komunikaciju sa svim mobilnim telefonima, i sofisticiranog softvera koji se konstantno razvija. Pa tako, korisnici ovog rešenja, osim što mogu da upute klijente ka svim onlajn platformama za ostavljanje recenzija, ka svom sajtu, društvenim mrežama i slično, od skora mogu i da prate kako se njihova konkurencija kotira, što je izuzetno važno za svaku kompaniju koja želi rast prodaje i obima poslovanja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije