Brussels Airlines postupno vraća letove ka Evropi ali uz redukciju reda letenja

Početna|VESTI|Rute|Brussels Airlines postupno vraća letove ka Evropi ali uz redukciju reda letenja

Brussels Airlines postupno vraća letove ka Evropi ali uz redukciju reda letenja

Belgijska aviokompanija Brussels Airlines najavila postupno obnavljanje saobraćaja ka Evropi, a letovi se vraćaju i u naš region.

Objavljeno:24. 2. 2021.|14:56 » 14:59Autor: Tagovi:, , , , , , |

Belgijska aviokompanija Brussels Airlines najavila postepeno pojačavanje saobraćaja od početka letnjeg reda letenja. Fokus kompanije će biti na destinacijama za odmor, a najavljena je i nova linija između Brisela i Frankfurta. U saopštenju povodom novog letnjeg reda letenja, Brussels Airlines potvrđuje da će sve tarife ostati fleksibilne.

Od kraja marta do kraja oktobra 2021. Brussels Airlines će leteti do 18 interkontinentalnih destinacija u Africi i Severnoj Americi kao i do 60 kratko i srednjelinijskih destinacija sa fokusom na turističke destinacije u Grčkoj, Portugalu i Španiji.

Trenutno kompanija održava gotovo celokupnu mrežu linija ka Africi, koja je njeno tradicionalno tržište još od perioda Sabene, dok su letovi ka Evropi maksimalno redukovani, a linije suspendovane i održava se minimum saobraćaja, većinom na linijama koje su bitne za konekcije na severnoafričku mrežu.

Od aprila (tačnije od 28. marta 2021) Brussels Airlines će postepeno početi sa uspostavom letova u Evropi, a među prvim destinacijama biće i Atina, Budimpešta, Prag. Počev od maja, letovi će biti uspostavljeni i ka Dubrovniku, Splitu i Beču.

Povratak u Zagreb nejasan

Linija do Zagreba je i dalje obavijena velom tajne. Povratak Brussels Airlines-a u glavni grad Hrvatske nije izvestan. Iako se letovi nalaze u redu letenja na sajtu, njih nema u rezervacionom sistemu, a Zagreb se ne navodi niti u najnonovijem saopštenju, međutim ima ga na mapi obnovljenih destinacija.

Lufthansa Group najavila redukovani red letenja

U isto vreme kada je Brussels Airlines izdao saopštenje da će početi sa obnovom letova u Evropi, njena matična kompanija Lufthansa Group u kojoj su još i Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti i Eurowings, je saopštila da će letnji red letenja svih avio prevoznika iz grupacije biti redukovan kako bi se smanjio broj naknadnih promena rezervacija i otkazivanja letova.