Brussels Airlines postupno vraća letove ka Evropi ali uz redukciju reda letenja

Belgijska aviokompanija Brussels Airlines najavila postupno obnavljanje saobraćaja ka Evropi, a letovi se vraćaju i u naš region.

Datum / Date: 24.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Brussels Airlines

Belgijska aviokompanija Brussels Airlines najavila postepeno pojačavanje saobraćaja od početka letnjeg reda letenja. Fokus kompanije će biti na destinacijama za odmor, a najavljena je i nova linija između Brisela i Frankfurta. U saopštenju povodom novog letnjeg reda letenja, Brussels Airlines potvrđuje da će sve tarife ostati fleksibilne.

Od kraja marta do kraja oktobra 2021. Brussels Airlines će leteti do 18 interkontinentalnih destinacija u Africi i Severnoj Americi kao i do 60 kratko i srednjelinijskih destinacija sa fokusom na turističke destinacije u Grčkoj, Portugalu i Španiji.

Trenutno kompanija održava gotovo celokupnu mrežu linija ka Africi, koja je njeno tradicionalno tržište još od perioda Sabene, dok su letovi ka Evropi maksimalno redukovani, a linije suspendovane i održava se minimum saobraćaja, većinom na linijama koje su bitne za konekcije na severnoafričku mrežu.

Od aprila (tačnije od 28. marta 2021) Brussels Airlines će postepeno početi sa uspostavom letova u Evropi, a među prvim destinacijama biće i Atina, Budimpešta, Prag. Počev od maja, letovi će biti uspostavljeni i ka Dubrovniku, Splitu i Beču.

Povratak u Zagreb nejasan

Linija do Zagreba je i dalje obavijena velom tajne. Povratak Brussels Airlines-a u glavni grad Hrvatske nije izvestan. Iako se letovi nalaze u redu letenja na sajtu, njih nema u rezervacionom sistemu, a Zagreb se ne navodi niti u najnonovijem saopštenju, međutim ima ga na mapi obnovljenih destinacija.

Lufthansa Group najavila redukovani red letenja

U isto vreme kada je Brussels Airlines izdao saopštenje da će početi sa obnovom letova u Evropi, njena matična kompanija Lufthansa Group u kojoj su još i Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti i Eurowings, je saopštila da će letnji red letenja svih avio prevoznika iz grupacije biti redukovan kako bi se smanjio broj naknadnih promena rezervacija i otkazivanja letova.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije