Brussels Airlines slavi 15 godina letova do Afrike

Nastavljajući tradiciju Sabene, Brussels Airlines održava tesne veze sa Afričkim kontinentom i povezuje ga sa celom Evropom.

Datum / Date: 18.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Brussels Airlines ovog leta proslavlja 15 godina letova do afičkog kontinenta. Nastavljajući tradiciju belgijskog avioprevoznika Sabena, Brussels Airlines je očuvao jake veze sa Afrikom i u poslednjih 15 godina prevezao preko 8 miliona putnika između Brisela i gradova u Africi.

Sa 17 destinacija u subsaharskoj Africi i 79 letova nedeljno, Brussels Airlines je jedna od najvažnijih evropskih aviokompanija na afričkom tržištu kako u putničkom tako isto i u teretnom saobraćaju.

Pre 15 godina Brisel je bio povezan direktnim letovima 13 gradova Afrike: Kinšasa, Dakar, Bandžul, Konakri, Monrovija, Duala, Jaunde, Kigali, Entebe, Najrobi, Abidžan, Luanda i Fritaun. Kasnije su letovi uvedeni i do Budžumbure, Kotonua, Akre i Ugadugua, a ukupan broj aviona koji pokrivaju sve ove destinacije je sedam.

Na međunarodnom aerodromu u Briselu, Brussels Airlines je razvio pravi afrički hab u kome brojni putnici iz Afrike presedaju na letove ove kompanije ka evropskim destinacijama. U kompaniji ističku da osim putnika, iz Brisela put evropskih gradova kreću i tone afričkih poljoprivrednih proizvoda koji zahvaljujući ovoj vezi stižu sveži na pijace širom starog kontinenta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije