Condor obezbedio novac za nastavak poslovanja

Nemački Condor je napustio Thomas Cook Grupu koja je bankrotirala i na taj način svoj kapital izdvojio iz stečajne mase.

Datum / Date: 03.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Nemačka aviokompanija Condor je saopštila da je uspela da se izdvoji iz bankrotirane britanske Thomas Cook Grupe i na taj način da sačuva svoju imovinu i poslovanje.

Ova kompanija je pred sudom, 26. septembra izdvojena iz Thomas Cook Grupe tako da neće snositi odgovornost za gubitke donedavno matične kompanije. Isto se desilo i danskoj ćerki kompaniji Spies u čijem vlasništvu je avio prevoznik Thomas Cook Scandinavia, zahvaljujući čijem izdvajanju će ovaj brend biti sačuvan.

Condor je saopštio da je uspeo da sačuva kompaniju i da će nastaviti da leti prema aktuelnom redu letenja. Ova je kompanija nakon izdvajanja iz Thomas Cook Grupe zatražila pomoć nemačke vlade kako bi obezbedila novac za nastavak poslovanja. Vlada je odobrila garancije za podizanje pozajmice od 380 miliona evra na period od šest meseci. Zahvaljujući tom novcu Condor je dobio šansu da se oporavi od bankrota Thomas Cook-a i da nadalje nastavi samostalno da posluje.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije