Dubai je ponovo otvoren za turiste

Od 7. jula strani turisti mogu da posete Dubai ali uz poštovanje svih propisanih mera za zaštitu od širenja koronavirusa.

Datum / Date: 14.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Dragan Nikolić / Geographica

Lokalne vlasti emirata Dubai donele su niz odluka kako bi se omogućilo stranim turistima da posete ovaj grad.

Granice Ujedinjenih Arapskih Emirata su ponovo otvorene za strance od 7. jula, a od tog dana i državljani Srbije mogu da uđu u ovu zemlju.

Avio-kompanija Flydubai je ponovo uspostavila redovan saobraćaj između Dubaija i Beograda 9. jula. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno: četvrtkom, subotom i nedeljom.

Besplatan PCR test na aerodromu

Svi stranci koji ulaze u Dubai moraju imati negativan PCR test. Oni mogu da urade test pre dolaska u Dubai ali on ne sme da bude stariji od četiri dana. Putnici koji nemaju potvrdu o testiranju mogu da urade test na samom aerodromu odmah po dolasku i rezultate će imati kroz nekoliko sati. Ovo aerodromsko testiranje za putnike u dolasku će biti besplatno.

Putnicima će se na aerodromu meriti temperatura, a moraće i da popune nekoliko formulara sa upitnikom o zdravstvenom stanju i mogućim simptomima kao i saglasnost da će snositi sve troškove lečenja i karantina u slučaju da budu pozitivni na koronavirus.

Dvonedeljni karantin će biti obavezan za sve one koji budu pozitivni prilikom ulaska u Dubai ili koji se kasnije tokom boravka zaraze. Zbog toga vlasti Dubaija preporučuju turistima da obavezno pre puta obezbede važeće zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove lečenja od Covida-19.

Život u Dubaiju teče normalno, uz primenu brojnih mera zaštite od širenja koronavirusa, koje se moraju poštovati. Maska je obavezna, a rukavice su preporučljive. Na plažama mora da se poštuje udaljenost od 2 metra između dve osobe ili 4 metra između dve grupe posetilaca. U grupi mogu da budu samo članovi iste porodice.

Svi detalji o poseti Dubaiju mogu se dobiti na zvaničnom sajtu turističke organizacije Dubaija – Visit Dubai. Avio-karte za odlazak u Dubai mogu se kupiti preko sajta avio-kompanije flydubai.com ili u njenom beogradskom predstavništvu u Knez Mihailovoj 30/II, tel: 011/32-82-271.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije