Dvostruko više čarter letova Air Serbije

Air Serbia najavila dvostruko više čarter letova ove letnje sezone, ali i povećala cene karata zbog poskupljenja goriva

Datum / Date: 21.06.2018.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Air Serbia beleži sjajne rezultate u čarter saobraćaju ove letnje sezone. Jun kao prvi mesec u letnjoj sezoni već je doneo skoro 40 odsto više putnika na čarter letovima, a iz kompanije saopštavaju da u ovoj sezoni planiraju čak dvostruko više čarter letova nego prošle godine.

„Toom predstojećeg perioda, Aviolet (čarter brend Air Serbije) će obaviti 140 rotacija (povratnih letova više u odnosu na prethodnu godinu, sa 750 dodatnih sati letenja“, navodi se u saopštenju Air Serbije.

Osim toga iz ove kompanije poručuju da se ove godine ponovo vraćaju u Hurgadu nakon nekoliko tri godine pauze.

„Ove godine Air Serbia će imati značajno veći broj letova ka letnjim destinacijama na obali Turske – Antaliji, Dalamanu i Bodrumu“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor kompanije.

Turisti iz Srbije će osim toga imati mogućnost da letovima nacionalnog avioprevoznika otputuju do Palma de Majorke, Barselone i Đirone u Španiji, Kalabrije, Kaanije i Palerma u Italiji, Krita, Krfa, Rodosa, Zakintosa, Skijatosa, Kosa, Kefalonije, Samosa i Santorinija u Grčkoj. Kao posebno zanimljivu novinu iz Air Serbije navode i čarter letove iz Banjaluke do Antalije.

Čarter letovi će se obavljati većinom avionima Boeing 737-300 koji su u bojama Avioleta, posebnog brenda Air Serbije za čarter saobraćaj. Njima će u pomoć po potrebi priskakati i avioni Airbus A319 koji se koriste u redovnom saobraćaju, a zbog pojačane tražnje za čarterima ove sezone Air Serbia je odlučila da u saobraćaj vrati još jedan Boeing, YU-ANI, koji od pre nekoliko dana ponovo prevozi turiste.

Air Serbia podigla cene čarter letova

Iako je sezona već počela, Air Serbia je podigla cene čarter letova pravdajući se drastičnim poskupljenjem goriva. Sve partnerske turističke agencije su već obaveštene o novom iznosu doplate za gorivo, pa su putnici čak i oni koji su davno uplatili svoje aranžmane dobili zahtev od svojih turoperatora da uplate razliku. Doplata za gorivo se obično obračunava kao YQ taksa, koja iznosi od 10 do 12 evra, a koja se prema ugovorima o prevozu koje agencije imaju zaključene sa Air Serbijom može korigovati do 10 dana pred put ukoliko dođe do velikih oscilacija cene goriva.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije