easyJet demantuje vest da planira seobu iz Ujedinjenog Kraljevstva

easyJet nema nameru da seli svoje sedište iz Engleske u neku od zemalja Evropske unije nakon Brexit-a.

Datum / Date: 04.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Engleska low-cost avio kompanija easyJet sa sedištem u Lutonu, nedaleko od Londona demantovala je pisanje pojedinih evropskih medija da planira seobu u neku od zemalja Evropske unije nakon što je Ujedinjeno kraljevstvo na referendumu izglasalo izlazak iz Evropske unije.

Povodom medijskih napisa, kakvih je bilo i u srpskim medijima, saopštenjem se oglasila služba za odnose sa medijima i javnošću easyJeta.

„Nemamo planove da se preselimo iz Lutona, koji je naš dom već 20 godina“, jednostavno je odgovoreno na medijske spekulacije.

U easyJet-u su naveli da lobiraju kod Vlade Ujedinjenog Kraljevstva  kako bi osigurali nastavak pune liberalizacije i uređenja vazduhoplovnog tržišta između ove zemlje i Evropske unije. To bi značilo da easyJet kao i sve ostale evropske avio kompanije mogu da posluju na isti način kao i do sada.

Iz ove kompanije su ipak potvrdili da su u još pre referenduma započeli interne komunikacije sa vazduhoplovnim regulatornim telima nekoliko evropskih država kako bi uspostavili novi operativni sertifikat (AOC) iz neke od zemalja EU što bi im omogućilo da lete kao i do sada u slučaju izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije. U najnovijem saopštenju je potvrđeno da je procedura pribavljanja AOC sertifikata započeta, ali da nikakve druge promene strukture kompanije ili operacija neće biti preduzete sve dok ne ne bude poznat konačan ishod pregovora Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije o razdruživanju.

easyjet-HQ

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije