Emirates i flydubai obnovili uspešno partnerstvo

Putnici avio-kompanija Emirates i flydubai ponovo mogu da koriste zajedničku, proširenu mrežu destinacija dve kompanije širom sveta.

Datum / Date: 01.09.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Emirates

Emirates i flydubai objavili su da njihovi putnici ponovno imaju na raspolaganju pristup proširenoj mreži destinacija širom sveta uz bezbrižno i sigurno presedanje u Dubaiju. Prateći ponovno uvođenje putničkih letova prema svetskim odredištima, te dve aviokompanije sa sedištem u Dubaiju ponovno su aktivirale svoje uspešno strateško partnerstvo kako bi putnicima omogućile bolju povezanost, jednostavnost i fleksibilnost putovanja.

Emiratesovi korisnici tako sad mogu putovati na više od 30 odredišta aviokompanije flydubai dok putnici flydubaija mogu odabrati preko 70 odredišta unutar Emiratesove mreže. Među omiljenim odredištima aviokompanije flydubai koje biraju Emiratesovi putnici su Beograd, Bukurešt, Kijev, Sofija i Zanzibar.

Obe aviokompanije implementirale su opsežne sigurnosne mere za borbu protiv Covida-19 u svakoj fazi putovanja, uključujući pojačano čišćenje svih dodirnih površina i ugradnju naprednih HEPA filtera u kabinama aviona koji učinkovito uklanjaju prašinu, alergene i mikrobe iz vazduha. Putnici koji presedaju u Dubaiju prolaze proces termalnog skeniranja u prostoru terminala, šalteri na aerodromu u Dubaiju opremljeni su zaštitnim antimikrobnim pregradama, a osoblje nosi ličnu zaštitnu opremu (Personal ProtectiveEquipment–PPE) te je na raspolaganju za pružanje dodatne pomoći.

Nekoliko letova flydubaija prema odredištima u Africi, Srednjoj Aziji i Evropi saobraća s terminala 3 međunarodnog aerodroma u Dubaiju omogućavajući brzu povezanost putnicima koji lete Emiratesom prema i iz Dubaija.

PCR-testovi na korona virus obvezni su za sve ulazne i tranzitne putnike u Dubaiju što putnicima Emiratesa i flydubaija dodatno garantuje sigurno iskustvo prolaska kroz zračnu luku. Pri ukrcavanju na Emiratesov let putnici će dobiti i besplatan higijenski set koji sadrži maske, rukavice, sredstvo za dezinfekciju ruku i antibakterijske maramice.

Partnerstvo Emiratesa i flydubaija prvi je put stupilo na snagu krajem 2017. godine što je obradovalo putnike nudeći im veću povezanost i veći izbor uz jednostavnije presedanje u Dubaiju. Ove pogodnosti je u prve dve godine partnerstva iskoristilo preko pet miliona korisnika. U avgustu 2018. godine flydubai je usvojio Emirates Skywards kao svoj program lojalnosti omogućavajući putnicima lakše i brže prikupljanje nagradnih milja koje im donose dodatne pogodnosti.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije