Etihad Airways testira tarifu koja ne uključuje predati prtljag

Etihad Airways će tokom zime na dve svoje linije u regionu Bliskog istoka testirati tarifu koja uključuje samo ručni prtljag.

Datum / Date: 17.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

U saopštenju za medije Etihad Airways navodi da pokreće test nove tarife koja neće uključivati besplatan predati prtljag. Putnici koji kupe karte po ovoj tarifi će moći da sa sobom ponose samo ručni prtljag, onaj koji se unosi u putničku kabinu.

Test će biti sproveden na dve ključne rute između Abu Dabija i Bahreina i Kuvajta za sve rezervacije između 18. oktobra i 18. decembra. Putnici će u ovom periodu na pomenutim linijama moći da rezervišu karte u ekonomskoj klasi po „Deal Fare“ tarifi koje neće sadržati besplatan predati prtljag.

U obrazloženju ove odluke Etihad navodi da je ona doneta na osnovu osluškivanja putnika i pažljivog proučavanja njihovih potreba tokom putovanja. Probnim periodom žele da provere funkcionisanje ovakve tarife i raspoloženje putnika prema novoj usluzi koja će im omogućiti jeftinije karte. Ova usluga će biti samo jedna od mnogih novih usluga kojima će putnicima omogućiti da samostalno odrede nivo usluge koja im je potrebna. Ranije je već predstavljena mogućnost rezervisanja sedišta u redu sa više prostora, rezervisanja susednog praznog sedišta kako bi putnik imao veći komfor i mogućnost biranja željenog sedišta. Sve ove usluge su predviđene za putnike uz doplatu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije