Wizz Air osvaja Atinu i otvara osam novih linija

Od marta 2018. Wizz Air počinje sa letovima iz Atine i odmah uspostavlja osam novih linija ka Istočnoj Evropi.

Datum / Date: 18.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air je najavio početak letova iz Atine od marta 2018.

Prva linija koja će biti uvedena je ka Katovicama od 9. marta i to dva puta nedeljno. Od 25. marta Atina će biti povezana sa Bukureštom i Sofijom svakodnevnim letovima, sa Budimpeštm četiri puta nedeljno, a od sredine septembra svakodnevno. Sa dva leta nedeljno Atina će biti povezana sa Klužom i Kišinjevom. Od 27. marta biće uspostavljena i direktna veza sa Vilnjusom tri puta nedeljno, a od 17. maja dva puta nedeljno sa Kutaisijem.

Cene karata od Atine do Sofije, Kluža i Bukurešta biće već od 9,99 evra po smeru, dok će do svih ostalih destinacija biti od 19,99 evra.

U saopštenju za medije Wizz Air navodi da sa upravo najavljenim novim linijama očekuje povećanje na grčkom tržištu od 447 odsto. U narednoj godini će biti više od 600.000 raspoloživih sedišta na 16 linija do sedam zemalja sa ukupno šest grčkih aerodroma.

Takav rast je nastavak ovogodišnje ekspanzije Wizz Air-a u Grčkoj kada je ostvaren porast od 45%. Wizz Air je u Grčkoj prisutan od 2004, od kada je ukupno prevezao 557.000 putnika.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije