Etihad Cargo uveo FreshForward uslugu za prevoz svežih proizvoda

Nova usluga aviokompanije Etihad Cargo omogućava prevoz svežih i lako kvarljivih proizvoda.

Datum / Date: 13.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija specijalizovana za teretni saobraćaj Etihad Cargo je uvela novu uslugu za prevoz smrznutih proizvoda – FreshForward čime je omogućen uvoz lako kvarljive robe u UAE.

Proizvodi poput svežeg voća, povrća, mlečnih proizvoda, ribe, mesa i cveća mogu sada neometano da se kreću kroz Etihad Cargo globalnu mrežu sve do krajnje destinacije. Usluga podrazumeva kompleksnu logističku proceduru kojom se prednost daje prevozu kvarljive robe do čvorišta kompanije na aerodromu u Abu Dabiju, gde se odmah potom prebacuje u lokalni distributivni centar, a potom se specijalnim kamionima šalje direktno do kupaca bilo gde u UAE.

Etihad Cargo je teretni avioprevoznik u sistemu Etihad Airways-a koji ukupno raspolaže sa 109 uskotrupnih, širokotrupnih i teretnih aviona i leti do 90 destinacija širom sveta. Avionima ove kompanije na tržišta širom sveta se prevoze mango iz Indije, cveće iz Južne Amerike, jagnjetina iz Australije. Etihad Cargo je osmislio čitav niz posebnih usluga za specijalne vrste tereta. FreshValet je za prevoz automobila, FlyCulture za umetnička dela i muzičke instrumente, a FreshForward kao najnovija usluga je namenjen svežim i smrznutim proizvodima.

Etihad Cargo održava redovnu kargo liniju East Midlands – Beograd – Abu Dabi sa jednim letom nedeljno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije