Ponovo otvoren beogradski aerodrom

Beogradski aerodrom je ponovo otvoren za saobraćaj nakon incidenta koji se jutros desio na pisti.

Datum / Date: 12.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Čitalac Kurira

Beogradski aerodrom Nikola Tesla je ponovo otvoren za saobraćaj. Danas oko 11.15 su počela sletanja, a prva poletanja su planirana za 11.30.

Sva poletanja i sletanja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla bila su obustavljena od jutros. Razlog je incident koji se dogodio na poletno-sletnoj stazi.

Na avionu Boeing 737-800 aviokompanije Egypt Air koji je jutros i 4.11 sleteo na beogradski aerodrom eksplodirala su sva četiri zadnja točka. Avion je ostao na sredini poletno-sletne staze, a aerodromske službe još uvek pokušavaju da ga pomere.

Nisu potvrđene informacije koje su pojedini mediji objavili da je pista oštećena.

Kako saznajemo avion egipatske aviokompanije je bio angažovan da obavi čarter let iz Beograda tako da je na svu sreću bio prazan u dolasku (let MS3100).

Prema redu letenja veliki broj aviona koji je bio u dolasku u Beograd je preusmeren na druge aerodrome, a letovi koji su u odlasku su u velikom kašnjenju.

Avion Air Serbije Airbus A330, na letu JU501 iz Njujorka za Beograd jutros je preusmeren za Zagreb. Letovi iz Tirane i Atine su preusmereni na Temišvar, iz Bejruta za Sofiju, dok su iz Skoplja, Soluna, Larnake i Bukurešta upućeni u Niš. Etihad Airwais je svoj let iz Abu Dabija presumerio na Temišvar, dok je let Air Caira iz Hurgade poslat u Budimpeštu.

Mnogi letovi su otkazani. Air Serbia je u odlasku otkazala letove za Diseldorf (JU320), Moskvu (JU650), Štutgart (JU340), Solun (JU522). Wizz Air je otkazao polaske za Dortmund (W64091) i Maltu (W64021), Austrian za Beč (OS772), Turkish Airlines za Istanbul (TK1082)  i SWISS za Cirih (LX1413).

U dolasku su otkazani letovi Austriana iz Beča (OS771), Turkisha iz Istanbula (TK1081), SWISS-a iz Ciriha (LX1412), Wizz Air-a iz Dortmunda (W64092) i Malte (W64022), dok je Air Serbia otkazala polazak za Moskvu (JU651).

Portparol Air Serbije Nikola Vukomanović je za N1 izjavio da je ova kompanija otkazala 15 letova i da je sedam njihovih aviona jutros preusmereno na druge aerodrome – četiri u Niš, jedan u Temišvar, jedan u Sofiju i jedan u Zagreb.

U poslednjem saopštenju aerodroma koje je izdato oko 8 časova rečeno je će „Aerodrom Nikola Tesla ostati do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja kao i da se čine maksmalni napori da se poletno-sletna staza što pre oslobodi i stavi u finkciju“.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije